- Reakcji
- 0
Dzień dobry , tak jak w temacie . Jakimi przetwornikami zastąpić oryginalne w kolumnach Sony SS-B1 ? Nie ma już na rynku dostępnych takich przetworników .
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tak tylko przetworniki niskotonowe też mam do wymiany nie tylko wysokotonowe .Pierwsza z opcji :
Spróbuj dogadać się ze sprzedającym czy taniej nie puści samych przetworników.
Druga z opcji :
![]()
SEAS 25TFF głośniki wysokotonowe Radmor,Trilogy Poznań - Sprzedajemy.pl
350 zł: Głośniki praktycznie w stanie fabrycznym grały kilkanaście godzin,oczywiście 100 sprawne. Montowane w Radmor LS30 , Trilogy Prince. Już ich nie produkują.sprzedajemy.pl
Trzecia, najdroższa z opcji (o ile posiadasz oryginalne głośniki) :
![]()
Zestaw naprawczy H9908-06 do SEAS Prestige TW25TF 6ohm
blackdotaudio.eu
Czwarta opcja - zakup nowych tweeterów o średnicy 104mm, pełen pakiet pomiarów i nowa zwrotnica oparta o te pomiary
Te?:Tak tylko przetworniki niskotonowe też mam do wymiany nie tylko wysokotonowe .
Tak widziałem je wcześniej ale tak jak pisałem wyżej , nie chciał bym używek kilkunastoletnich . Jeśli nie ma nowych oryginalnych ani zamienników . To skłonie się raczej ku kupieniu nowych kolumn . Tylko potrzebował bym pomocy w wyborze kolumn o podobnym brzmieniu jak te Sony .
Nie chcesz używek...Tak widziałem je wcześniej ale tak jak pisałem wyżej , nie chciał bym używek kilkunastoletnich . Jeśli nie ma nowych oryginalnych ani zamienników . To skłonie się raczej ku kupieniu nowych kolumn . Tylko potrzebował bym pomocy w wyborze kolumn o podobnym brzmieniu jak te Sony .
Kolumny nowe oczywiście , 2000zł mogę przeznaczyć na te kolumny . Ja słucham muzyki głównie z płyt winylowych i kaset . Mam całą wieże Fishera wzmacniacz , gramofon , odtwarzacz kaset i radio też od 2006roku . Wymiana całej też wieży była by zbyt kosztowna dla mnie na teraz . A wymienić samego wzmacniacza nie mogę bo każdy ze sprzętów jest zasilany że wzmacniacza , czyli wymieniając wzmacniacz musiał bym zakupić gramofon, kaseciak i radio .Nie chcesz używek...
A kolumny które miały by te Sony zastąpić, to miały by być nowe?
Jeśli nie, to nie ma różnicy czy kupisz te używki to swoich kolumn Sony, czy jakieś inne używane kolumny, ponieważ w obu przypadkach będą to używki.
Z tym że już wiesz jak grają te Sony.
Tylko co dalej?
Jeszcze trzeba kupić wysokotonówki.
Nie polecam ładowania kasy w stary sprzęt.
Może i dla Ciebie grało to idealnie, ale to nie Hi-End.
Po za tym, Fisher to też leciwy sprzęt.
Ile masz kasy do wydania?
Takiej konstrukcji nie wiedziałem.A może ktoś z forum zechciał by mi zbudować kolumny tego typu w tej kwocie ? Widziałem pełno fajnych konstrukcji tutaj.
Widziałem gdzie konstrukcje na
T.10.150.8.MSX + W.18.180.8.FCX_v2