• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jakiś głośnik dla sąsiada maximum kick bas-u

• Autor wątku Autor wątku durke
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam, potrzebuje porady.

Szukam głośnika dla sąsiada, mam wzmacniacz 300W RMS i ES300 w 30 Litrach closed ale to dla własnych potrzeb. Niestety Hertz schodzi całkiem nisko a niski bas jest mniej drażniący dla ludzi mieszkających pode mną, a musze się im odegrać za nawał kick-basu z plastkiowych pierdziawek który chyba lepiej przechodzi przez strop niż pomruki Hertza.
Szukam jakiegoś głośnego subwoofera liczy sie tylko SPL zejście takie zeby jak najlepiej przez mur poszło, nie wiem co wybrać , moge kupić 4 alpiardy 12' hw 1000 i wsadzic w jakś skzynkę, ale chyba lepiej odwrotka na stx-e, lub na Beymie coś.
Dysponuje wzmacniaczem 300W RMS na 4om, może ktoś chce sprzedać jakąś nieudaną konstrukcję ale głośną, bo narazie nie mam czasu na sklacanie paczki.

Dodam że podłączałem jakiegoś 30cm Pyle niebieskiego w 60ltr BR strojonej na 40Hz i ciszej grał niż Hertz.
Pozdrawiam

mor den siur napisał:
A ja już myślłem, że tym kick'basem to chcesz sąsiada powkurzać :twisted:
No bo chce powkurzac ;)

Tak jak shiver napisal, 38-550-4 AE :) mnie slychac w calym pionie bloku - 3 pietra (mieszkam na parterze) takze u Ciebie powinien sie tez sprawdzic:P

Dodam jeszcze że jeżeli miało by to mi również służyć to chciałbym żeby to była odwrotka, co myślicie nada sie do tego zadania?
Pozdrawiam

Marian nie dawno chciał sprzedac odwrotki.... Napisz do niego! Najłatwiej chyba ci bedzie go znalesc na shortbox'ie na audiomani :wink:

durke ze 3-4 dni temu miał w opisie na gg :"Sprzedam tuby [odwrotki]-200zł szt." Wiec chyba nie chodził mu o same głosniki....-poprostu skontaktuj sie z nim :wink:

Chyba znalazłem skuteczną alternatywę:
Sa częstotliwości które idą przez wszystko i wychodzą ponad wszystko...

Konkluzja:

Napęd: 700W

Typ muzyki : Left rotation, BPM (1 450) :evil:

Przetwornik : Drill Bit Premium Percussion

Obudowa : tylko podstawa - 2mm aluminium :twisted:

Średnica : 0.25'

SPL : jak biały szum :twisted:

Zejście: na parter

Powrót