i sa dokladniej wykonane!Ja juz wole zamiast badziewnych tanich zloconych, zwykle metalowe do druku
nie sa tak ladne, ale nie trafilem jeszcze na tak duzy rozrzuc wymiarow jak w przypadku tych "zlotych"
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
i sa dokladniej wykonane!Ja juz wole zamiast badziewnych tanich zloconych, zwykle metalowe do druku
Może kiedyś były. Teraz to jest jakiś szajs pomalowany "złotą farbą" w ogóle się nie lutuje ![]() Zamontuj sobie rezystor 5W 470om na wyjście wzmacniacza i nic Ci się nie spali. | ![]() |
Akurat nie o przewodzenie chodzi ale o wlasciwosci stykowe. Zloto jest dosc miekkie i nie sniedzieje dlatego wykorzystywane jest wszedzie tam gdzie sa styki. Wszelkie zlacza USB, HDMI czy jak sama nazwa wskazuje gold piny sa zlocone.
Złocenie gniazd nie ma na celu poprawy przewodności tylko ochronę przed patynowaniem powierzchni [...] Złoto NIE jest dużo lepszym przewodnikiem od niklu, a jest znacznie gorszym od srebra czy miedzi [...] Niestety srebro ma tendencje do utleniania podobnie jak miedź. Dlatego stosuje się złocenie, lub jeszcze lepsze rodowanie.
Są kątowe chyba teżjednak trzeba wziąć pod uwagę ich długość (wtyczek)
No, ja wiem: http://allegro.pl/gniazdo-glosnikowe-hd-520a-gold-klasa-hi-end-f-v-i3182903868.htmlPodobają mi się te z przezroczystymi nakrętkami ale nie mogę ich nigdzie znaleźć. Wie ktoś skąd one są?
Irku przecież powiedziałeś dokładnie to samo co ja tylko innymi słowami Moje słowa:
No, ja wiem: http://allegro.pl/gniazdo-glosnikowe...182903868.html
Tanie, ładnie wyglądają i tylko takie ostatnio kupuję.
szkoda tylko ze wycofali sie z dystrybucji na polske i dlatego ceny tak skoczyly :/Alphard w tym slynie i wszelkie ''wysokiej klasy'' wynalazki podroby robi wlasnie alphard. Choc prawde mowiac nie za zle wykonane a ceny duzo nizsze niz oryginalow, choc moglyby byc jeszcze nizsze gdyby rynek ich nie zawyrzal. No i druga sprawa to czy mozna chwalic sie podrobami? Juz chyba lepiej miec cos bezfirmowego.
A kto się chwali podróbami? Nie bardzo rozumiem po co napisałeś cytowane wyżej zdania.No i druga sprawa to czy mozna chwalic sie podrobami? Juz chyba lepiej miec cos bezfirmowego.