• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jazzowe spokojne kawałki, co możecie polecić?:)

marusmk napisał:
Na mnie działa trochę jak Vigra :)
na mnie tez :mrgreen: Wife ucieka ode mnie :grin: Rzeczyczywiscie ,to jest właśnie ta muzyka do słuchanaia wieczorem przy lampce wina a równie dobrze przy bzykaniu,przed zasniaciem,po przebudzeniu,kiedy mamy doła,kiedy jest nam ekstra,kiedy sie rodzimy i...no nie do umierania polecam Vagelisa " Blade Runner".To własnie to.No stwierdzam na pdodstawie kilkudziesieciu przesłuchń składaka(jednego i drugiego).Akordeonowe trio moze byc aczkolwiek nie powala.

Ze starego jazzu polecam wszystkie nagrania Johna Coltrane'a, Davida Sanborna czy Keith Jarret'a. Ostatnio słucham często nagrań zespołu Naturally 7 (rewelacyjnie śpiewają - polecam!!), a z muzyki trochę żywszej to bigband Gordona Goodwina czy Marcusa Millera :D

marusmk napisał:
Chris Rea - Blue Guitars Box płyta nr. 07 tytuł Blues Ballads
no dzieki za linki.Teraz na tapecie mam FLASH & THE PAN .Od trzech dni zasypiam przy tym a kiedy sie budze włanczam ponownie (oczywiście przeplatane Barry White"m).

Panowie, odświeżam temat, ale mam pytanie.

Chcę kupić pod choinke osobie, która lubi jazz płytę jakąś jazzową.

Ma to być coś naprawdę super. Nie wiem jaki typ jazzu ta osoba lubi - wiem, że jazz.

Chciałbym, aby to był dobry, znany wykonawca. Nie wiem czy z wokalem czy nie.

Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/12-cd-trad-jazz-legends-rewelacyjny-prezent-i1323857319.html

Będzie dobre?

Dla początkującego jazzfana może by było dobre, dla kogoś bardziej wyrobionego lepiej nie ryzykować. Z jazem to jak z każdym tak pojemnym gatunkiem muzyki, istnieje taka mnogość odmian, że można trafić w upodobania lub co bardziej prawdopodobne, że nie. Lepiej zrobić wywiad, jaki gatunek jazzu i preferowani wykonawcy.

Powrót