• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

JBL E-60 czy DALI 5005 - co wybrać !!!

Reakcji
0
Kupuję Amplituner Yamaha RXV 450 około 6x80W mocy znamionowej (muzycznej podają około 6x130W). Chcę wybrać do kina domowego i słuchania muzyki kolumny przednie podłogowe, pokój ma Ppow 25m2. Po dłuższych przemyśleniach wybieram między JBL E-60 a DALI 5005 co proponujecie - są w podobnych cenach za komplet.

z góry dziękuję za odpowiedzi

pozdrawiam

markusek@interia.pl

jesli chcesz znac moje zdanie to raczej bylbym sklonny zakupic dali ... dlaczego ??
ni umiem podac konkretnego przykladu ale dali mi sie bardziej podobaja ;]
ale to jest twoja decyzja ;]

Moze wejdz na strone jakiegos magazynu audio.Tiutaj sie buduje i powiem Ci ze najlepsze sa nasze wlasne konstrukcje (nawet jesli nie tak piekne i nie maja tak naciagnietych parametrow jak te w sklepach).
Oczywiscie troche zartuje bo jesli nie kontruujesz to nie rozumiesz radosci tworzenia .

tez mi sie wydaje ze dali
nie wiem ale mi JBL kojazy sie z mocnym ostrym estradowym brzmieniem

czlowieku jak chcesz wydac tyle kasy to mykasz do salonu na odsluch nawet mozesz spytac czy podlacza twojego piecyka i wtedy kupujesz te ktore ci sie bardziej podobaja !! pamietaj gusta sa rozne i bez odsluchu mozesz nie trafic w to co dla ciebie bedzie lepsze.

pozdro

JBL rulezzzzz !!!!!!!! HEHE Tak gadam bo mam, ale mam dla tego, że posłuchałem. Ostatnio słuchałem JBL E-100, z całym zestawem 6.1 northridge tzn. tył e-30, a centralne tył i przód e-35, do tego subik e-250p, podpięte pod yamaszkę 640, no wrażenie niesamowite, rewelacja.

Tak na marginesie do tego był jeszcze projektor cyfrowy i 3.5m ekran - koncerty w tym zestawieniu to coś pięknego. Pomieszczenie około 40m2 specjalnie do tego zrobione na poddaszu w domu.

Powrót