• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

JBL GT4 12' do domu??

Nie chodzi tu o schematy tylko o to że nie każdy (patrz np ja) ma w domu niewiadomo ile miejsca na suba...
pozatym myśle że w 10mkw i wzmaku 250w ciśnienie to nie jest duży problem:) chodzi głównie o brzmienie...
apropos BSW, wszyscy piszą o niesamowitych ciśnieniach ,a nikt jakoś nie pisze że ma wspaniałe brzmienie czy coś takiego...

Ciśnienia są tak duże że po kilkunastu minutach słuchania boli głowa i robi się niedobrze ;

Mam nadzieje że te słowa nie są wyznacznikiem jakości.Bo jeśli tak to okaże się dość szybko że do wytworzenia powyższego efektu wystarczy jakiś alfred z porządnym wzmakiem w tekturowej tubie.
Słyszałeś może ES 300 w 60L BR?
Nie twierdzę że BSW jest kiepski,twierdzę natomiast że napewno nie jest lepszy.Zresztą zalezy co kto lubi.

Mam nadzieje że te słowa nie są wyznacznikiem jakości.Bo jeśli tak to okaże się dość szybko że do wytworzenia powyższego efektu wystarczy jakiś alfred z porządnym wzmakiem w tekturowej tubie.
Ja również mam taką nadzieje :) - bo inaczej zaczniemy się cofać...

I bynajmniej nie twierdze że BSW to szit - żeby nie było... :)

Jeżeli zwracałeś uwagę na parametry to zauważ że seria BSW ma bardzo niską dobroć całkowitą Qts , mocny napęd(patrz Bl) i dosyć wysoki SPL. Głośnik gra naprawdę świetnie, bas jest szybki i się nie wlecze, nadaje się zarówno do muzyki jak i do kina, pare osób już ma te głośniki i jakoś nikt nie pisał że są kiepskie.

p.s. umberto bez przesady alfred nie dorasta BSW do pięt.

Powrót