• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

JPI (JIG & Preamp Integra)

• Autor wątku Autor wątku Q
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Quester, flodins: możecie wystawić aktualną wersje PCB ? :) z przyjemnością wykonam i przetestuje.

Szeryf zaginął... ostani post miesiąc temu

Szeryf zaginął... ostani post miesiąc temu

i tyle w temacie.

PCB chyba już jest dopracowane, ale ktoś (czyli Quester) musiałby wszystko złożyć i sprawdzić jak się spisuje. Dopiero gdy pomiary wyjdą poprawnie to będzie można dać pełną dokumentację.
Na razie jednak Quester ma dużo pracy w firmie i nie ma czasu na własne zajęcia.

takero napisał:
flodins, wiesz coś na temat tego projektu ?

wiem tyle, że zaprojektowałem nowe pcb pod rezystory na raseter 5mm wg mnie bardzo dobre, które nie spodobały się Q i chciał je zmieniać, od tego czasu nie było odzewu, jak ktoś chce to mogę przejąć całą inicjatywę ale nie wiem co na to Q kity z firmowymi płytkami i i obudowy też mogę zorganizować jeśli się zgodzi

pcb jest gotowe od kilku miesięcy, i testy to tylko formalność

No przydaloby sie, ty cos dzialasz a na Questera nie ma co liczyc nie piwerwszy raz pokazuje ze sprawy forum ma w dupie. Nie lubie ludzi ktorzy sie podejmuja czegos i potem olewaja projekt i ludzi.

n_omyzs, spokojnie, każdy ma jakieś sprawy w swoim życiu które są ważniejsze od forum i nie ma w tym nic dziwnego.

Ja proponuję coś takiego - flodins, skontaktuj się z Q, żeby potem niedomówień nie było - w sprawie przejęcia projektu, myślę że nie powinno być problemu, jednakże wypadałoby zapytać.
Wtedy to ruszy dalej.

takero, doskonale rozumiem ze kazdy ma jak to mowisz osobiste sprawy. Jednak nie chodzi mi tylko o ten projekt ale o calokrztalt. Quester zniszczyl am kiepskimi silnikami forum ktore modyfikowal bez uzgodnienia z forumowiczami i ich sugestiami. Po upadku tego forum tutaj mialy zostac przeniesione cenne artykuly i czesc tresci forum, mial zostac utworzony SB. Do tego projekty ktore wlasnie Q rozpoczal.. ktos czeka bo mowi ze zrobi a on ma to gdzies. Na tym forum tez sie nie pojawia. Cuz, sa pewne zobowiazania. Tak samo byla mowa o zlym dzialaniu tego forum i o zrzucie na kupno pro mechanizmu itd - wszyscy chetni zas Q powiedzial ze "kiedys". Tylko czekac jak znow pol bazy pojdzie papa. Po prostu sie nie interesuje forum i tyle. I bez sciem ze troche czasu by nie znalazl jakby mu zalezalo zeby cos zadzialac.

n_omyzs napisał:
Po prostu się nie interesuje forum i tyle. .... trochę czasu by znalazl jakby mu zalezalo...
cisza...
Coraz częściej zaglądam na bliźniacze fora, wypisują tam głupoty, ale przynajmniej coś się dzieje.

napisałem do niego, ale mam tylko email w domenie diyaudio.pl więc nie wiadomo czy sprawdzi tę pocztę, cierpliwości

takero, jaki będzie jego szacowany koszt? Mam w planach zbudowanie jiig'a ale skoro pojawia się nowa konstrukcja to na razie się wstrzymam, może więcej info na jego temat, przewaga nad tradycyjnym jiig'iem?

brzmi ciekawie, czekam z niecierpliwością.
Ten unijiig jest autorstwa irka?
Pracuje w SW, tak jak poprzedni?

Powrót