odgrzewam by nie spadło za nisko...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
irek napisał:Moj UniJig2 easy 2 jest juz gotowy, teraz zaczynam montowac kolejny prototyp i bede je rozsylal na testy:
http://www.fratu.pl/irek/?uni-jig-easy,67
Jest to wykonalne, ale znacznie będzie droższe. Można by zrobić taką full opcje.marzy mi sie taki jig o drazu z kartą USB coś jak clio
Widzę, że w twoim układzie będzie możliwość tylko pomiarów impedance i charek. Czyli tradycyjnego JIG-a nie będzie?irek napisał:Moj UniJig2 easy 2 jest juz gotowy, teraz zaczynam montowac kolejny prototyp i bede je rozsylal na testy:
no to to jest wszystko co jest potrzebne, nie?piku16 napisał:będzie możliwość tylko pomiarów impedance i charek. Czyli tradycyjnego JIG-a nie będzie?
Nie T.s nie wykonasz, pomiaru pasywnych elementów również, to się robi za pomocą tradycyjnego JIG-a.kombo napisał:no to to jest wszystko co jest potrzebne, nie?piku16 napisał:będzie możliwość tylko pomiarów impedance i charek. Czyli tradycyjnego JIG-a nie będzie?
Pomiaru Onaxis bez zewnętrznego wzmacniacza nie zrobisz karty nie posiadają takiego wzmocnienia. No chyba, że znasz jakieś które mają, i wspópracują z S/W.Czegos nie rozumiem. Co nowego maja wprowadzic te wszelkie zintegrowane systemy pomiarowe ? Przeciez te obecnie sprzedawane przez Damianiego czy Piku sie niczym konkretnym od tych nie roznia. Jedyna roznica to plynna regulacja wzmocnienia oraz ewentualnie zaintegrowany wzmacniacz ( ktory wg mnie jest zbedny,gdyz wzmocnienie z karty dzwiekowej jest juz na tyle wystarczajace, ze do pomiarow w zupelnosci wystarczy )
piku16 napisał:Jest to wykonalne, ale znacznie będzie droższe. Można by zrobić taką full opcje.marzy mi sie taki jig o drazu z kartą USB coś jak clio
Widzę, że w twoim układzie będzie możliwość tylko pomiarów impedance i charek. Czyli tradycyjnego JIG-a nie będzie?irek napisał:Moj UniJig2 easy 2 jest juz gotowy, teraz zaczynam montowac kolejny prototyp i bede je rozsylal na testy:
piku16 napisał:Pomiaru Onaxis bez zewnętrznego wzmacniacza nie zrobisz karty nie posiadają takiego wzmocnienia. No chyba, że znasz jakieś które mają, i wspópracują z S/W.
ja mam w lapku kartę Realtek HD. Mam wejście liniowe, mic i słuchawki. Da radę na tym, zrobić jakieś pomiary? Ktoś próbował może? Czy będę musiał odpalić zabytek z SB live na pokładzie?nowy1 napisał:ale ja bym sie pisał i pewnie nie tylko ja jako posiadacz tylko laptopów
Nie wiem, jak w jest dokładnie w sw ale w arcie mierzy się tak samo jak impedancję głośnika (wyskakuje okienko jaką wartość ma element), od rezystora odniesienia, a ten SW jig to trochę za dużo mąci ludziom w głowach tymi przełącznikami, składanymi rezystorami z kilku wartości itp.piku16 napisał:Nie T.s nie wykonasz, pomiaru pasywnych elementów również, to się robi za pomocą tradycyjnego JIG-a.
nowy1 napisał:marzy mi sie taki jig o drazu z kartą USB coś jak clio
piku16 napisał:Nie T.s nie wykonasz, pomiaru pasywnych elementów również, to się robi za pomocą tradycyjnego JIG-a.
dabyl napisał:Przy podłączeniu głośnika pod BP3 i BP4 pomiary charakterystyki wychodzą dokładnie takie jak przy podłączeniu przez wzmacniacz.
lklukasz napisał:ja mam w lapku kartę Realtek HD. Mam wejście liniowe, mic i słuchawki. Da radę na tym, zrobić jakieś pomiary?
Tak, Panie irku może Fs wyliczysz, a co z resztą gdzie Qts... . Ja przynajmniej się staram coś dla ludzi zrobić, a nie tylko dużo "gadać".irek napisał:piku16 napisał/a
Nie T.s nie wykonasz, pomiaru pasywnych elementów również, to się robi za pomocą tradycyjnego JIG-a.
Pomiary pasywne i pomiary T-S to nic innego jak pomiar impedancji. Podszkol sie troche piku bo wstyd sobie przynosisz.
Możesz pokazać te pomiary, bo ich nigdy nikt nie widział.irek napisał:lklukasz napisał/a
ja mam w lapku kartę Realtek HD. Mam wejście liniowe, mic i słuchawki. Da radę na tym, zrobić jakieś pomiary?
Nie powinno byc problemu ja robie na zintegrowanej AC97 i jest ok. Wazne zeby bylo wejscie liniowe a potem zeby karta nie miala jakiegos dziwnego czasy reakcji co bedzie widac jako opoznienie ktoro sie ustawia programowo.
PCM270X lub PCM290X + kwarc + gniazdo USB i kilka kondów nie wiem czy czasami te wtyczkowe katy nie są o te układy oparte trzeba by rozbebeszyć (to by się opłacało bo karta chyba ze 4PLN a sam układ w detalu ponad 2 dychy).irek napisał:Myslalem o tym ale male karty muzyczne we wtyczce usb maja tylko monofoniczne wejscie i to jest klopot. Zeby system pomairowy dobzer dzialal koneiczne sa dwa wejscia zeby byl sygnal pomairowy i referencyjny dzieki temu za kazdym pomairem korygowane sa niedoskonalosci karty. Z tego wzgledu nie kozysta sie z wejsc mikrofonowych a nie dlatego ze sa kiepskiej jakosci.
raven1985 napisał:Zresztą bez JIG-a też da się jakoś żyćAle nie obraził bym się jak by jakiś krasnoludek za mnie potkiem kręcił i kabelki przełączał
![]()