• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

JVC KD-G331czy Pioneer DEH-2920MP

a zegar akurat w radiu potrzebny? takero co Ty masz za samochod - bez zegarka? :mrgreen:

mnie sie wydaje, ze pioneer ma auto scroll, juz nie pamietam. -> Instrukcja.

co do funkcji to zaskoczyła mnie regulacja mid-to chyba dlatego że nie jestem ochodzony w radiach samochodowych. Nie wiem do czego służy SLA, a w opcjach tunera TA,AF i REG ... :shock:

krzyhoo9 widze, ze nie tylko ja, nie czytam instrukcji obslugi ;) hehehe

co do uszkodzenia "badziewiaka" - wsadzilem go dzis do innego samochodzika, i ..... o dziwo zagral!!!

Ciekawe co mu nie pasuje, ze nie gra w Corsie "mojej kochanie".... :/ hmmmm

Pawel S. - nie, w innym aucie go testowalem, w yarisie, zeby radio wlozyc/wyjać to trzeba zdjac zegary, i rozebrac cala konsole srodkowa od samej gory, do samego dolu, łącznie z nawiewami i popielniczka!! (dobre na zlodzieja, bo chocby chcial to i tak na szybko nie wytarga - radio wklada sie pod spod, pod cala konsole)

hmm... cos mnie sie zdaje , ze badziewiak zlapał uszkodzenie z rodzaju :raz dziala, raz nie.

albo opcja druga : skopalem cos przy podlaczaniu glosniczkow w corsie... juz nawet nie pamietam czy lutowalem konektorki, czy zostawilem te wsuwane , i konektorek moze zjechal był i zrobił zawrcie. Ale dziwi mi, ze jak "niegra" , to jest cisza we wszystkich glosnikach.

mam nadzieje, ze to ta druga opcja.

zabezpieczenie się włącza i nic nie gra - logiczne ;P
Mówiłem od początku :P
Teraz sprawdź instalacje - zasilającą i głośnikową , miernik w dłoń i działaj.

Witam !!!
Mam tego pionka co w opisie :)
I w związku z tym mam pytanie :P
W tym radiu jest jakieś zabezpieczenie gdy volume jest za mocno podkręcony ??
(jeśli tak- to da się to wyłączyć ?? )
bo mnie to nie miłosiernie wku.... słucham sobie muzy i jak wchodzi bass to radio się wyłącza :/ i po chwili znowu włącza
( może coś mi nie styka ??:P )
dzięki za odp :)

radziool, masz za cienkie kable do radia. Poprowadź prosto z aku grubości ok 2.5 mm^2 i będzie wszystko dobrze.

Powrót