• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

K. graficzna do 170 PLN

Specification AMD Athlon(tm) XP 2000+
Package Socket A (462)
CPUID 6.A.0
Extended CPUID 7.A
Core Stepping
Technology 0.13 um
Core Speed 1666.7 MHz
Multiplier x FSB 12.5 x 133.3 MHz
Rated Bus speed 266.7 MHz
============================
Mainboard Model KT400A-8237
==============================

Pamięci jest mało i będę również dokupywał, jest:

Memory type DDR
Size 256 MBytes
Max bandwidth PC3200 (200 MHz)
Number of banks 1
Data width 64 bits
Nominal Voltage 2.50 Volts
=========================
Chodzi o to aby obsługiwała Simsy 3-nik więcej w domu nie gra a córa męczy tylko ją-więc chodzi o jak najmniejszy koszt.

Zasilacz bodaj że wymieniałem na 350W kiedyś.

http://marusmk.inwestnet.com/DAT/komp.jpg

Wydaje mi sie ze powinno pójść... Procek będzie najbardziej ograniczał, ramu bym dokupił kostke 512.
Pozdrawiam

Dokup ramu przede wszystkim. Jeżeli gra nie wymaga sp3.0 to kup coś pokroju Radeon 9600 (ok50zł) będzie ciągnąc. A jeżeli zechcesz pograć w inne nowe gry np. CMR dirt to najtańszym i najlepszym wyborem będzie Nvidia 6600gt.

Ta gra chodzi kiepsko nawet z 1 GB RAM (długo się ładuje, długo się przechodzi między trybem życia/kupowania/ przy ostrym przesuwaniu się po mapie miasta też zaczyna się ostre mielenie dysku twardego i jest "chwilowy" spadek wydajności), graficznie nie jest wymagająca, ale procesor to masz za wolny moim zdaniem. Na tej maszynie raczej komfortowo nie będzie możliwe zagranie w tę gierkę.

Overclocker napisał:
......Na tej maszynie raczej komfortowo nie będzie możliwe zagranie w tę gierkę.
Niech się młoda uczy cierpliwości :)
No więc RAM`u będzie 1,5Gb (3X512), może ciut podkręcę bo nawet w BIOS`ie jest taka funkcja fabrycznie.

Taka może być:

http://www.allegro.pl/item785830396_xfx_6600gt_ideal_legenda_bf2_deluxe_hit.html

Zdaję sobie sprawę że to nie będzie rakieta-ale nie jestem niestety z tych który właduje tysiące aby pograć w gry ( :( dla dzieci :) )

Nie lepsza będzie któraś ATI z linków powyżej? (do 170 zł mogę dać)
Tylko czy procek to pociągnie.

marusmk, mam podobnego kompa i dolozenie ramu jest konieczne. wg mnie ta 6600GT w zupelnosci wystarczy. jak dasz juz cos lepszego to zacznie nie wyrabiac plyta, procek i zasilacz...

A jeżeli zechcesz pograć w inne nowe gry np. CMR dirt to najtańszym i najlepszym wyborem będzie Nvidia 6600gt.
W żadnego Dirta kolega nie pogra - Athlon XP 2000+ nie obsługuje SSE2. W ogóle inwestycja w takiego kompa nie ma za bardzo sensu. Najlepsze co tam można IMO włożyć to Radeon 9800Pro/XT. Jeśli Simsy wciąż nie ruszają to nie ma wyjścia - trzeba nowy komputer

No więc zakupiłem 3X512Mb i tą Leadtek 6600GT którą zaproponował "csbiczek".
Co będzie dam znać jak dojdą.

Jeszcze raz-mają chodzić SIMSY-tylko to dla córki ważne :)
Poza nią nikt nie gra.

[ Dodano: 2009-10-23, 14:58 ]
No więc po zamontowaniu elementów jak w poście wyżej-gra działa.
Podkręciłem jeszcze procek do 1,95Ghz i wydaje mi się że nawet nieźle jest-co prawda nie wszędzie jest ustawiona najwyższa jakość-ale córa zadowolona :mrgreen:

Dzięki za pomoc.

Powrót