handicap, To o czym mówie to zjawiska fizyczne które zostały odkryte już jakiś czas temu. Nie staram sie powiedzieć ze warto kupować kable za 5000 do systemu który kosztował tyle samo. Chodzi mi o to, ze aby sie o czyms wypowiadac trzeba sie na tym znać. Nigdy nie powiedziałem ze kabel "jakistam wersja jakastam" gra lepiej w tej cenie niż "inny jakistam" w systemie "takim a takim" bo go w rzyciu nie słyszałem.
Wiecej pokory i ostrożności przed wysnuwaniem wniosków.
Kiedyś powszechnie uważano ze różne transporty CD podłączane do tego samego przetwornika powinny grać tak samo. A nie grają. Ciekawe dlaczego?
W chacie mam dwa odtwarzacze DVD jak będę miał chwilę czasu to sprawdze tą zasadę. Zauważyłem to przez przypadek. Do tej pory CDA leciało z soniaka, po tym jak zastąpiłem go duzo tańszym THomsonem ucierpiały wysokie tony. a moze tak mi sie wydaje - dlatego musze sie temu przyjrzec z bliska. Wymaga to czasu bo soniaka zaniosłem do piwnicy.
To do czego doszedłem przy odsłuchach mp3 z kompa i DVD (oba przez złącza cyfrowe) to to ze choć róznica minimalna to jednak basu wiecej z DVD.Osobiście tłumacze to sobie innym algorytmem dekodowania. Ale z CD dziwna sprawa.
Aha. Nie ma drogiej reszty toru - taniocha w postaci tonsila i ampli SONY.