• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kalendarz DIYaudio.pl

Status
Ten wątek został zamknięty.
Panowie gi i Łukasz - podgląd Waszych miesięcy:

Łukaszu, pozwoliłem sobie na zmianę tła w Twojej konstrukcji ( mam nadzieję, że jest OK )

Ja jestem ze stycznia. Ale nie wiem jakie zdjecia sie nadadza. Moze mite lub arn + pj? Stare, ale staralem sie je ladnie wykonac

Teraz nic wiecej nie podesle. Jutro poszukam na plytach

Proszę bardzo, transparentne tło:

Wg mnie wygląda gorzej, bo po prostu źle widać te kolumny.

Nie podoba mi sie
Tło usunales a na prawej kolumnie widać dobijające sie tlo

Usunąłem tylko dlatego, że tlo oryginalne jest słabe. Źle komponuje się jak zestawimy 2-3 zdjęcia razem.

Transparentne tło to już w ogóle się nie nadaje.

Aha... jeśli chodzi o białe tlo u gi ( Wrzesień ) zdjęcia były już w takiej formie i nic tam nie robiłem.

---------- Post dodany o 22:57 ---------- Poprzedni post o 22:42 ----------

Łukasz - wersja z oryginalnym tłem:

Wersja czarno biała

Żółwik, zwróć uwagę, że na Twoich stronach kalendarza wg mnie zbyt dużą rolę odgrywa nazwa miesiąca, rok i logo, a zbyt małą zdjęcia. Uwaga powinna być zwrócona przede wszystkim na zdjęcia. Przecież w tych kalendarzach nawet dni nie są tak ważne jak zdjęcia! :) (tylko się nie obrażaj, że zwracam Ci uwagę, a sam nic nie robię, że nic nie wniosłem do tego tematu albo coś tam coś tam)

Co do "mojego" września to ja bym to widział raczej jako zlepek fotek. Coś w ten deseń:
kqw9cpn9sutj0rwzjvdn_1388446988.jpg

Wrzucenie samych tych bez tła niestety nie da dobrego efektu (trzeba by do nich dorobić jakieś "artystyczne" tło , poza tym są one "pionowe" a kalendarz "poziomy" ;))

Ostatnia edycja:
Żółwik, zwróć uwagę, że na Twoich stronach kalendarza wg mnie zbyt dużą rolę odgrywa nazwa miesiąca, rok i logo, a zbyt małą zdjęcia. Przecież w tych kalendarzach nawet dni nie są tak ważne jak zdjęcia!

Może i tak jest ale próbuję zrobić coś z tego co "mam pod ręką". Jakby wszyscy mieli zdjęcia 5k x 3k px ( jak przykład Lusztiego, ktory zastosowaleś ) najlepiej z jednolitym tłem i zrobione PRO, to oczywiście można byłoby zrobić tak jak Ty... ale niestety nie wszyscy takie mają. Moim zdaniem szkoda dyskwalifikować kogoś bo ma małe zdjęcia. Dobrym przykladem jest tutaj Dolphin123 - ma super konstrukcje a dodatkowo jedne z lepszych zdjęć, ( kard, jakość, color, tło ) to niestety wszystkie są bardzo małe i nie da rady ich rozciągnąć do wymiarów A3 bez utraty jakości....

Ps. cudny90 Nie obrażam się i nie zamierzam.

Coś w ten deseń:

Ładne :)

---------- Post dodany o 00:54 ---------- Poprzedni post o 00:47 ----------

Ja bym jeszcze poruszył temat tej niebieskiej wolnej przestrzeni z lewej strony, tam nic nie ma (gdy nie są wypisane jakieś święta) i to wygląda troszkę pustawo.
Może by tak jakiś znak wodny tam dać?
Lub na całej powierzchni kalendarza dać ten znak wodny co by nie wyglądało tak "pustawo".

Ostatnia edycja:
Ja bym jeszcze poruszył temat tej niebieskiej wolnej przestrzeni z lewej strony, tam nic nie ma (gdy nie są wypisane jakieś święta) i to wygląda troszkę pustawo.
Może by tak jakiś znak wodny tam dać?

Myślałem o autorze konstrukcji albo o "opisie" czy coś w ten deseń. tomekk_ zasugerował, że na każdym miesiącu mógłby umieścić kody QR jako linki do forum ( do danej konstrukcji ). Połączenie tych dwóch pomysłów może wypełnić te pole po lewej.

2ojtv22iu5mnnu8s4b5r_1388450329.jpg

Jakby co to mam to w PSD, tyle że zajmuje koło 100mb ;-)

---------- Post dodany o 10:12 ---------- Poprzedni post o 01:39 ----------

Kalendarz zrobiony przez cudny90 też fajny:
xt0eyn6r2vjs3441auol_1388486983.jpg

Ostatnia edycja:
Ceny jakie otrzymałem nie różnią się mocno od tych na allegro
koszt kalendarza z wysyłką oscylowałby w granicach 32-37zł

w razie co mam jeszcze białe kalendaria w pdf

podoba mi sie kalendarz cudnego, ale jest troche zbyt chlodny
moze by tak przeniesc akcent z ch-ka glosnika na kolorystyke zolwika?
lub na odwrot - kolory do cudnego

Też uważam, że jest ciekawy i większe foty dobrze na nim wyglądają, gorzej z małymi, których trzeba by 2x więcej wrzucać by zapełnić dodatkową przestrzeń ;-)

Zmienione kolory (nie dokładnie, ale nie mam oryginału):
dusjy2i2lhsz7tkwa6zl_1388961963.jpg

Co do zdjęć z rara to spokojnie powinny się nadać jakby posklejać z nich cos na kształt tego mojego (jedna duża i miniaturki detali). Foty ładne i nawet chyba "moje" totemy się załapały ;-)

Wszystkie 12 miesięcy zrobione. Sorry, że ostatnio nie dawałem znaku życia w temacie... ale próbuje nadrobić zaległości z rodziną.
Jako, że Paweł S. jest "poszkodowany" w Styczniu - to zrobiłem dwie wersje Października (jedna z lampą dla Pawła). Została jeszcze strona tytułowa i można drukować.

Poniższe pliki w rozdzielczości podglądowej.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót