• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kalendarz DIYaudio.pl

Status
Ten wątek został zamknięty.
dopiero dzisiaj zobaczylem na kompie - dzieki ;)

mam kilka uwag... ale to za rok ;)

gdzie pliki do druku?

Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na to, że w wersji kalendarza do druku, w każdym miesiącu u góry jest na środku wcięcie białe i jest spirala... To tak ma być? :D Przecież spirala będzie jak ją drukarnia zamontuje, a tu jest jakaś taka atrapa...

a gdzie masz wersje do druku?
udostepnil juz?

mi kolega w pracy zwrocil uwage na co innego
ale juz to odpuszczam

Informacja
Temat z kalendarzem do druku przenioslem do offtopa i przykleilem, zeby nie smieci w zamowieniach - liste wygenerowana automatycznie usunalem recznie z bazy.

Zamawiałem ułożyłem kalendarz ,, wysłałem do nich maila (biuro@fotoelita.pl)
spakowałem projekt z zdjęciami w psd , wysłałem, dostałem wydrukowany

super. czyli trafilem na debila!
nie mogl napisac ze mozna wyslac mailem?
kazal pobierac program ktory nie chcial sie instalowac...

---------- Post dodany 13.02.2014 o 23:41 ---------- Poprzedni post 12.02.2014 o 10:34 ----------

dostalem juz kalendarze
zdjecia wyslalem przez ic program, co niestety pogorszylo jakosc! caly projekt jaki sie wysylal mial zaledwie 35mb!

zdjecia sa ciemniejsze i troche mniej ostre. ale to nawet i plus bo rozmazalo niedoskonalosci na zdjeciach ;)

ogolnie jakosc kalendarza OK

ale za rok planujemy bardziej praktyczny ;)

Przecież Link do pobrania całej zawartości kalendarza jest aktywny - wystarczyło podać firmie linka z Dropboxa -> LINK

wrotekpoz
I jak to wyszło ?

Żółwik u mnie super :)
Podarowałem koledze i był bardzo szczęśliwy

Ale w tym roku robimy w październiku zapisy :)

Trzeba by konkurs robić najlepiej na konstrukcje do kalendarza i zorganizować to jakoś lepiej.

Przecież Link do pobrania całej zawartości kalendarza jest aktywny - wystarczyło podać firmie linka z Dropboxa -> LINK
"przepraszamy, ale nie korzystamy z zewnetrznych serwisow"
Ale w tym roku robimy w październiku zapisy

Trzeba by konkurs robić najlepiej na konstrukcje do kalendarza i zorganizować to jakoś lepiej.
ja bym juz od teraz zaczal wybierac zdjecia
np na stycznej kolumny janka ;)

ja bym juz od teraz zaczal wybierac zdjecia
np na stycznej kolumny janka

To od razu niech wszyscy robią foty pod kalendarz ( jakość, tło i rozdzielczość ). Najlepszą opcją byloby wydzielenie osobnego tematu ( galerii ) gdzie wylądują wszystkie najlepsze konstrukcje z całego roku. Nie będzie później problemu z szukaniem i proszeniem o dosłanie większych rozdz.

wrotekpoz A jak wyszła góra ? tzn tam gdzie miało być bindowanie ? ( ktoś się o to też "czepiał" )

Generalnie wystarczy teraz napisać maila do tej samej firmy co wrotekpoz - (biuro@fotoelita.pl) i z racji tego, że mają już pliki - pewnie mogą to wykonać od ręki.

Paweł, stworzyłeś temat i wrzuciłeś zdjęcia o moim zdaniem zbyt małej rozdzielczości.

Jeśli ktoś stworzy ciekawą konstrukcję, godną uwiecznienia na kalendarzu, trzeba do niego pisać od razu maila i prosić go o wysłanie zdjęć w dobrej rozdzielczości i od razu o zgodę na umieszczenie zdjęć w kalendarzu, a nie bawić się w kolejne tematy.

Żółwik - chodzi Tobie o bindowanie ?
Wg mnie można by obniżyć o 0,5cm linię oddzielająca , ale mam też kalendarz z roku poprzedniego i jest ta sama odległość.
Co do tego wykonawcy to skoro jest czas to warto by było porozsyłać do innych drukarni po jakieś oferty.

Tylko ilość kalendarzy musiałaby być większa.

ale tym razem zrobimy bardziej praktyczny ten kalendarz
uklad pionowy, grafika w gornej czesci, w dolnej czesci duzy praktyczny kalendarz
mam taki w pracy i jest OK

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót