• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Karta USB PCM2704 - Zbiorowe Zamówienie

Status
Ten wątek został zamknięty.
Reakcji
0
Witam.
Na forum AS organizuję z użytkownikiem Krawiec zamówienie na kity do karty zewnętrznej usb, opartej o układ PCM2704.
Wszystko w temacie: http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=59022&p=1#k
Karta naprawdę warta ceny i stanowi ciekawą alternatywę dla niejednokrotnie b. słabych kart w laptopach.

Możliwość kupna samego PCB + PCM2704 (razem około 25zł)
Pozostałe części do kupienia w każdym elektronicznym - pisze bo nie każdy z tego forum jest zwolennikiem kupowania droższych elementów.

Każda dodatkowa osoba to tańsze PCB w zakładzie.

Pozdrawiam.
Maciej.

dolphin123 napisał:
pisze sie:) zobaczymy jak gra w porownaniu do PCM2702

jeśli jesteś zalogowany na AS to proszę o wpis tam jeśli nie to możemy to załatwić bezpośrednio

napisz na PW jakie elementy cię interesują

pozdrawiam

maxdila, cos link nie dziala :???:

maxdila napisał:
Możliwość kupna samego PCB + PCM2704 (razem około 25zł)
a ile szacunkowo cala karta?
i czy nadaje sie do pomiarow w SW? (pytam bo nie moge wejsc na stronke i poczytac)
jak jest tansza niz sklepowe karty to chetnie sie pisze ;)

Orientacyjne wstępne koszta elementów to 30zł w skład których wchodzić będzie:
4x 1uF/63V WIMA
1x 0,22uF/63V WIMA
2x Sanyo OS-CON 47uF/10V
2x Elna SILMIC II 10uF/35V
1x PCM2704
1x Dioda LED 3mm zielona (kolor do wyrobu zielony/biały/żółty)
1x KWARC 12MHz niski
1x Gniazdo USB typ B
2x 33pF
2x 22nF Wima
1x 100uH
8x Rez. Elpod
1x Rez. Met. 1% dla diody.

Cena płytki zależna od ilości zamawiających więc jeszcze dokładnie nie znana (10-20zł).
Cena za elementy też ściśle zależna od ilości zamawiających.

Pozdrawiam.

ooo jedna rzecz mnie chyba przekonała do zakupu ... po małych przeróbkach mozna wyciągnąć sygnał cyfrowy po spdif :mrgreen:

[ Dodano: 2009-11-02, 12:35 ]
Pawel S., karta ma tylko wyjście więc się nie przyda do SW

Zainteresowało mnie to, jak będę miał chwilę zgłębię temat. Ciekawe jak wypadłaby ta karta w porównaniu z audigy 2. Może się ktoś wypowiedzieć?

ooo - karta bardzo tania...

Warg napisał:
Pawel S., karta ma tylko wyjście więc się nie przyda do SW
ale z tego powodu podziekuje :cry:
i tak musze kupic cos do pomiarow wiec nie bede wydawal kasy 2x :???:

Definicja 'lepsze' moze byc ciezka do okreslenia, zalezy kto od ktorej strony patrzy.

Audigy to w pelni ''sprawna'' karta pod PCI padz lapka, dolby etc etc. sprzetowy mikser, DSP, 24bit DAC, MIDI ... a ta PCM to przeca standard stereo 16bit i nic wiecej, zero wejsc etc etc.
Chyba bardziej podstawowego ukladu audio nie ma :)

To tak jak by porownac Syrenke do Nissana GT-R, jedno i drugie jezdzi, wiec? :P

Nie krytykuje tu nic, bo zapewne ta karta PCM bedzie lepsza niz wiekszosc trzeszczacych, szumiacych dzwiekowek z laptopow ;]

Takie moje zdanie, nie wydaje mnie sie ze podlaczenie tej karty do stacjonarnego PC bedzie praktycznym pomyslem, do lapa byc moze tak. (sam bym sobie taka podlaczyl)

Zamówienie poszło jak burza.

Temat można zamknąć.

Z forum jedna osoba się zapisała a jedna "po dzwonku".

Pozdrawiam.
Maciej.

z tego forum/poprzez to forum
zapisał się dolphin123 a maryush się zapisał ale troszkę za późno :]

jeśli ktoś się zapisał na forum AS to raczej wie czy jest na liście czy nie

tom3kk napisał:
Nie sadze zeby bylo co porownywac...
tia...
miałem i podziękuję, wszyscy spuszczali się nad tym jaki to haj end a to całkiem normalna, przeciętna wręcz karta , jedyną atrakcją jest fakt że samemu można ją sobie złożyć.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót