• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kategoryczny LOW END

szkoda tylko, ze nie maja okraglych koszy. Takie niestety sa brzydkie i ciezko wyfrezowac taki otwor.

dolphin123, właśnie też myślałem o nich - miałem nawet kupić cały ten zestaw na jakieś line aray (heh) czy coś w tym stylu... ale doszedłem do wniosku - po co mi ich aż tyle... to jak, na pół ? ;) Będzie akurat po 20 szt.

kolumienek nie mogłem pomniejszyć bo w środku jest bardzo mało miejsca
może zrobie ścięcia to front będzie optycznie mniejszy
to Link do filmu z udziałem kolumn napędzane wzmacniaczem Dual CV 1210

a ja mam takie pytanie, a wlasciwie dylemat.
Chcialem kupic glosniki od tv philipsa(te z wysokotonowka) i zrobic na nich sobie kino(zalezy mi aby byly jak najmniejsze). puzniej pomyslalem aby dolozyc i zrobic SK+PJ lub TB W3, W4(te ok 100zl). Wiec po philipsach to wyjdzie ok 100 za calosc przetwornikow, a jesli chodzi o STX czy TB to juz wychodzi ok 500 za przetworniki. Aha... pokoj to bedzie ok 20m2 a naped yamaha rxv559, subik wyjety z piwnicy 22-120-4-SS :wink:
Co myslicie o takich pomyslach?

dolphin123, boston robi głośniki do car-audio w Polsce nie dostępne. Taki hi-end w hi-endowej cenie. Ciekawe co one mają wspólnego z tamtą firmą?

UWAGI MODERATORA
Przykleiłem temat, aby nie spadł. Wątek będzie służył do pokazania naszych najtańszych rozwiązań diy.

Jak obiecałem mission+philips, wymiary szer9cm wys20cm dł13cm, obudowa z drewna dębowego.Wczoraj dostały szansę i grały przez godzinę, robią hałas ale jednak trochę mocy trzeba im dać, na wysokim kond 4,7 na dole cewka 1,5 ale ostatecznie został sam kond bo cewki mam powietrzne i nijak nie da się ich w środku upchać. Koszt to cena głośników od lklukasz,a reszta części wyszperana w domu. Jest niezły ubaw gdy postawi się je przy innym sprzęcie lub na,takie z nich kurduple.

Bardzo fajnie się prezentują, słodziaki :P Ale rozmiary rzeczywiście "śmieszne"

Estetyczne maleństwa, a od tyłu bardzo oryginalne. Jaki przyjąłeś litraż (1 litr), czy troszkę więcej?

Tak pojemność 1l, z tyłu trzeba było to tak zrobić by był łatwy dostęp do głośników w razie potrzeby.

Powrót