• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kategoryczny LOW END

Montowanie jest tak jak w oryginalnych plastikowych paczkach,przykręcone od środka na tych samych wkrętach i uszczelce, nie było z tym większych problemów poza tym że magnesy philipsów przyciągały wkręty podczas ich wkładania.

funiax1 elegancko ! Zrobiłbym je trochę węższe i byłaby super, ale po mimo tego faktu naprawdę rewelka.

funiax1 rewelacja
tylko koniecznie doloz rezystor na missiona (5-10r) bo on ma duzo wieksza skutecznosc niz philipsy i sie mocno wybija ponad pasmo

piekna robota ;)
najbardziej zaskoczyles mnie tym z tylu - precyzja i estetyka ;)

osobiscie dalbym zaokraglenia na pionowych krawedziach z przodu zeby je zwezyc

---------- Post dodany o 12:17 ---------- Poprzedni post o 11:06 ----------

no to i ja pokaze swoj "low end"

w zasadzie nie moj bo to dla brata

widze ze alfredy modne u Ciebie Pawle, a moje zbierają tonę kurzu bo nie mam już na nie chęci:) Chyba, że kupie po prostu dechę i zrobię OB z 6-8 głośnikami na stronę...

to ciagle te same alphardy i ciagle to samo kino :P
tylko budowa rozciaga sie w czasie :P
ale juz po dniu odsluchu stwierdzilem ze nawet dla mojego gluchego brata sa za kiepskie i z czasem wymienie je na STXy ;) (jak tylko sie pojawia)

Mierzyliście te małe philipsy (tzn parametry, charakterystykę) ?
też sobie pare takich kupiłem, jak nie mierzyliście to możecie na mnie liczyć XD bo chciałbym sobie porządnie zrobić na nich "kolumny" myślę że pomimo że to śmieszny głośnik to warto się pobawić i zaprojektować to jak należy a nie byle jak (nie żebym coś miał do pokazanej tu ostatniej konstrukcji ;) )

Witam :D Mam wzmaka na TDA 2030, z jakichś głośniczków komputerowych(jest przedwzmacniacz z regulacją basu, tonów wysokich, i volume, a nawet podbicie basu :P ) Jakie super low-endowe głośniczki byście do tego polecili ?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
dział ogłoszeń to tu nie jest...
przejrzyj allegro, wrzuc najtansze propozycje ktore wpadly CI w oko i doradzimy.

Dolphin123, o line array na tych ovalach myslalem jakis czas temu, ale najlepiej kupic komplet hurtem, tak zeby z 16 sztuk na strone rzucic. To by moglo zagrac ciekawie :)

już z bodajże dabylem myśleliśmy o kupnie tej paczki... ;) Myślę, że gdyby zrobić grupowe zamówienie to na wszystkie znalazłyby się chętni, tak jak w przypadku missiona i philipsa... :thumbup:

Nie na temat...
OO a ile wtedy sztuka missiona kosztowała ?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
już z bodajże dabylem myśleliśmy o kupnie tej paczki...

dolphin123, hehe, jak przeczytałem Twojego wcześniejszego posta to od razu przypomniałem sobie tamtą sprawę i pomyślałem, czy by nie wrócić do tematu :flapper:
Tylko jak pomyślę ile różnych głośników mam w warsztacie to jakoś zaciera mi się sens tego przedsięwzięcia... z drugiej strony, line araya jeszcze nie próbowałem :glare:

:flapper:

Powrót