• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kef B160 SP1395 Naprawa

Reakcji
1
Witam

Coś się stało z głośnikiem, śmierdzi, ciężko chodzi membrana. Po włączeniu wzmacniacza jakby zrobił zwarcie. Czy naprawa moze sie oplacac przy uzywce na allegro za 180zl?

pozdr.
kn

jak zrobisz to samemu to jak najbardziej sie oplaca. koszt cewki jakies 20zl + kleje
jak zlecisz to firmie to raczej nie bedzie oplacalne :p

w sumie mogę spróbować tylko nie mam zielonego pojęcia jak się za to zabrać ;) widziałem że są jakieś filmiki jak odkleić membranę i wyjąć cewkę. Ją należy nawinąć na nowy karkas czy można kupić gotowe?

Ostatnia edycja:
nalezy delikatnie odkleic membrane z resorem z kosza
po wyciagnieciu calosci z glosnika nalezy delikatnie odkleic karkas cewki od membrany
odcieta/oderwana cewke (nalezy uratowac jak najwiecej!) wysylamy do umifonu i czekamy 2-4 tygodnie na nowke ;)

pozniej sie opisze reszte ;)

zobacz palcami czy odchodzi gorne zawieszenie od kosza. czesto delikatnie podwazajac uda sie to odkleic bez narzedzi. jak mocno trzyma to wrzuc fotki glosnika

Powrót