• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kenwood KMM 120Y grzeje się tylni układ, normalne?

Reakcji
0
Witam,
Dzisiaj zakupiłem te radyjko i zauważyłem, że po chwili grania bardzo jest nagrzany ten tylni układ. Nie wiem jak to nazwać. Z tyłu, po środku, o, taka ścianka. :D

To normalne?
Pozdrawiam

To jest tak gorące, że nawet palce ciężko długo na tym przytrzymać, a co z kablami? W Golfie IV jest bardzo skromna kieszeń, mało miejsca, kable mogą dotykać tego 'radiatora' nie wiem jak się to nazywa. Nie poprzepala ich? Nie ma jak ich pochować, bo tak tam ciasno..

Nie mam pojęcia, czy coś jest nakombinowane. Wiem tylko, że są zwykłe, fabryczne. Dzięki za odpowiedź.

Jak fabryczne i podlaczyles prawidłowo tzn. po jednym glosniku na wyjście to tak zostaw.

To radiator od koncowki mocy - naturalne zjawisko
Dziwie sie ze jeszcze to radio nie jest schowane na stale

Lutowałem remote i testowałem czy wzmacniacz się załącza itd, itp. Skupiłem się na ustawieniach, więc nie montowałem radia w kieszeń. Lecz po jakimś czasie głośniejszego grania zauważyłem to grzanie i dlatego wolałem się zapytać na forum, czy to jest normalne. Radio oczywiście już schowałem w kieszeń montażową, jeśli to miałeś na myśli. :)

Powrót