• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kino 7.4.4 - wybor przetwornikow

Reakcji
0
Czesc, buduje w piwnicy kino domowe i chcialbym sie poradzic ktory wybor przetwornikow bylby lepszy.
Ampli i subwoofery juz mam - Denon 3800h z Dirac ART, subwoofery to CSS SDX12 w obudowie zamknietej, napedzane dwoma behringerami 6000d.
Na glosniki sufitowe i efektowe jestem zdecydowany i beda to coaxy Sica 6.5:
Z poprzednich zabaw, mam 3x Purifi 6.5 w wersji NAA i 3x Bliesmy t34b z wydrukowanymi waveguidami augerpro. Poczatkowy plan byl by z nich zrobic fronty i centralny (zwrotnica aktywna - mam hypexy z dsp)
Zastanawiam sie jednak, czy nie lepiej byloby porzucic bliesmy i na front i centralny zrobic trojdrozne kolumny ze wspomnianą Sica i Purifi - tak by srednica i wysokie tony byly w kazdym glosniku takie same - z drugiej strony Bliesma to duzo lepszy glosnik.
Co byscie Waszym zdaniem wybrali?

Powrót