• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kino domowe - POMOCY !

Reakcji
0
Witam
Nie wiem czy jest to dobra tematyka na to forum, ale chciałbym się was zapytać o zdanie. Szukam kina domowego do ok.3000zł. Interesuje mnie system 2.1 lub 5.1. Będzie on mi służył do oglądania filmów na telewizorze Sony Bravia lub do słuchania muzyki. System będzie stał w pomieszczeniu na bazie prostokąta :cool:

Firmowe wraz z końcówką. Fajnie jakby końcówka miałą funkcje nagrywania filmów i odtwarzania z płyty CD. Pomieszczenie ok.30m2. Odległość od sprzętu 3-4m

Firmowe wraz z końcówką. Fajnie jakby końcówka miałą funkcje nagrywania filmów i odtwarzania z płyty CD.
po slownictwie widac ze nie masz wielkiego doswiadczenia i dowolne plastikowe kino z supermarketu by sie nadawalo...

ale ze my tu stawiamy nacisk na audio to zaproponuje najtansza opcje ktora dobrze gra
http://www.stx.pl/stx-kd-200-n-5-1-kolor-czarny.html
1600zl i zostaje 1400zl na amplituner + odtwarzacz
http://allegro.pl/pioneer-vsx-329-bdp-170-hdmi-gratis-raty-0-i4926941035.html podalem pierwszy z brzegu - poszukaj takiego ktory ma funkcje jakie ciebie interesuja

na allegro masz duzo tanich zestawow z duzymi kolumnami za rozsadne pieniadze. ale ja bym tego nie kupowal. juz nie raz naprawialem takie wynalazki i to lepiej wyglada niz gra :/
a te STXy to najtansze co warto kupic ;)

Witam wszystkich, podepne się pod temat,mam dylemat dotyczący zakupu kina domowego.
Mam możliwość kupienia używki zestawu do kd głównie,filmy z neta pobrane Hd jest to:
amplituner ONKYO TX-SR577 + blu-ray ONKYO DV-BD507 + głośniki zestaw KLIPSCH Synergy F1 x2 , Synergy B2 x2 i głośnik centralny Synergy C1.
Za 2tys.
Czy to dobry zestaw?.Może kupić co innego jak tannoy v4 (dwie kolumny) i v1 (centralny i dwa boczne) za 1500 i do tego aplituner koło 800zł np. do wyboru
Onkyo 607
Hk 255
Yamaha 765.
Denon1910
Proszę o poradę, pokój około 20-25m2.

W tak dużym pokoju, w ogóle kino bez suba to porażka będzie, widzisz że koledzy piszą o stx i nie bez przyczyny, zobacz ich ofertę i później szukaj amplitunera do tego, ja mam yamahe z serii 7xx i spokojnie się nadaje do tego

Wolę uzywke lepszą kupić niż kiepski nowy zestaw. Może jeszcze jakiś sub dokupie kiedyś.
Ale teraz czekam na opinie co do kolumn w podobnej cenie i jakosci grania.

akurat te KLIPSCHe głównie ze względu na zastosowany głośnik wysokotonowy mają specyficzny dźwięk - sugeruję najpierw posłuchać.

Paweł, nie czepiaj się do wyglądu. Jak idę do sklepu i patrzę na "firmowe" konstrukcje (te bardziej budżetowe, ale też np klipscha) to się rzygać chce.
IHMO na amplituner, nawet używany wydaj nieco więcej. Ostatnio miałem w miarę bezpośrednie porównanie yamahy 1200 czy 1400 i którejś nowszej 7xx. O ile granie tej 1xxx mi się w miarę podobało, o tyle tej 7xx buczał basem jak zarzynany osioł. Męczyło mnie to koszmarnie.

Miałem też 1400 i przyzwoicie to w kinie się sprawowało, z 771 jest więcej zabawy ale idzie dojść do sensownych ustawień, ale niestety 771 ma hdmi i obsługuje nowe kodeki więc chcąc nie chcąc trzeba było dokonać zmiany

Sprzęt z linku powyżej polecacie? Czy jest za tanio wystawione, a co za tym idzie coś z nim nie tak?
Dzięki za szybka odp;)

Sprawdź jeszcze info dokładnie bo czasem było hdmi ale tylko miało wejście video i przesylalo dalej, a audio i tak trzeba było przez spdif podać

Niestety ktoś mnie uprzedził w zakupie i kupiłem tanio zestaw Yamaha v563 i 5.0 Quadral quinta 5000f za 900 zl.
Jaki subwoofer polecicie. Myślę by zmienić tą yamahe może na nakamichi av8 a sub. mordaunt ms309?

Powrót