• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kino domowe

• Autor wątku Autor wątku adam
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Czesc!
Kolezanka poprosila mnie abym jej doradzil co do zakupu kina domowego a ja jestem zielony wiec obiecalem ze spytam mądrzejszych:). Wiec pytam:
Zdaje sobie sprawe ze za taką kase to będzie namiastka kina a kwota ta to jest 1500 - 2000 zł. ma to byc ampituner z dvd + komplet głośników. Pewnie niewiele można kupic ale jak juz coś trzeba bedzie wymyślec to co byście polecili. Prosze jakieś linki lub nazwy i modele. Jeśli nie przychodzi Wam nic do głowy to powiedźcie na co szczególnie zwrócic uwage - i tu chodzi mi o dekodery jakie powinien posiadac owy sprzet żeby jak to ona określiła były fajne efekty. W grę wchodziłby jeszcze ampituner bez dvd ale to juz w extremalnych wypadkach bo kolezanka ma jakies DVD z supermarketu (ale to juz w ostateczności)
Pozdrawiam Adam

chodzilo mi raczej o nowe zestawy tzn wszystko w komplecie (cos takiego chciala).
Ja bym tą kase inaczej rozdysponowal ale ona chce tak. Uparla sie i tylko takie wyjscie jest.

moja propozycja

Zestaw głośników --> http://www.stx.pl/index.php?vMenu=1&vMenuItem=1&vSubPage=191

Amplituner za pozostałą sumkę czyli do 1000 złotych , raz a w miare dobrze, odtwarzacz dvd niech używa ten który ma skoro działa to poco jej nowy, zresztą te tanie jak sie spali to za 150 można na alegro eleganckie wyrwac :)

[ Dodano: 2005-02-18, 22:27 ]
ps. powiedz jej że ZESTAW taki jaki ona hcce z plastikowymi glosnikami to można obic o kant dupy i niech ci zaufa ... co ty facet czy baba z ciebie że drugiemu babsku nie możesz poradzic :P

to może ktos mi jeszce cos powie o tych dekoderach. Jakie taki niskobudrzetowy zestaw powinien posiadac?

ac3 czyli dolby digital i dts:
dolby prologic to wszytie maja ; zreszta ciezko znalezc ampli bez tych 3 dekoderów,
co do dvd to poszukaj panasonic s37,

Powrót