rozgraniczmy dwie rzeczy. Może nie potrzebnie pomieszałem te dwie kwestie w tym wątku.
Subwoofer: SLS 8 wzmacniacz w mostku LM 4780, mam do niego filtr dolnoprzepustowy na LM358. Bez problemu go połącze i odpale, a przy ewentualnych trudnościach będe pisał na forum. W tej kwestii pytałem o wzmacniacz prądowy czy jest sens go zastosować.
Wzmacniacz: Będe miał drugą końcówkę LM4780 w stereo i chciałbym do tego zrobić przedwzmacniacz. Posiadam jakiś stary wzmacniacz diory i chciałbym go sobie porównać do tych LM i jeżeli będzie mi się podobać jego brzemienie to go zostawić do użytku, ale w Diorze mam regulacje wysokie, niskie, balans, kontur i chciałbym mieć chociaż regulacje niskich i wysokich tonów, tak jednak żeby przedwzmacniacz nie "psuł" jakości dźwięku LM, po prostu podbicie niskich i wysokich. Szukałem kitów, ale z tego co czytałem na forum to raczej ich nie polecacie ze względu na niską jakość dźwięku. Czy zna ktoś jakieś dobre kity, albo ewentualnie czy ktoś posiada płykę + schemat i czy możnaby u kogoś taką płytkę zamówić?