• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Klon Siest tonsila

zamiast czytać proponuję posłuchać, bo tak się składa że jak zwykle wtedy też na AS byłem i ich słuchałem i co jak co, ale kaszanką bym ich nie nazwał.

Je też byłem w 2007 na AS. Ta siesta grała bardzo przeciętnie a czasami wręcz żenująco prawdopodobnie z uwagi na śmieszny tweeter w niej zastosowany a przecież to flagowe kolumny Tonsila!!! :lol:

Ale jak Tobie przypadł ten dźwięk do gustu to ... Twój gust. :lol:

ACE1000 napisał:
Ale jak Tobie przypadł ten dźwięk do gustu to ... Twój gust.

Ale podobno o tym kulturalni ludzie nie dyskutuja...
Co do siest to jak kolega nie lubi to proponuje kolumny pokroju kody, jamo , yamahy, pioneer itp/ :lol:

UWAGI MODERATORA
ACE1000, w prawym gornym rogu okna sa takie ikonki. w srod nich "cytowanie selektywe". zaznacz interesujacy ciebie zakres w wypowiedzi i nacisniej ta ikonke. wtedy bedzie duzo czytelniej cytaty widac

ACE1000 napisał:
Ta siesta grała bardzo przeciętnie a czasami wręcz żenująco prawdopodobnie z uwagi na śmieszny tweeter w niej zastosowany a przecież to flagowe kolumny Tonsila!!!
tonsil jak to tonsil. zawsze mieli problemy z wysokotonowkami. ale ze maja chora polityke to ani dobrej nie wyprodukuja ani z zewnatrz nie sciagna...
ACE1000 napisał:
Ale jak Tobie przypadł ten dźwięk do gustu to ... Twój gust.
tylko ze pod uwage trzeba brac tez klase sprzetu, cene i to ze to tonsil :lol:

Decyzja zapadła właśnie zalicytowałem na Allegro te GDN-y Tonsila i będę robił monitory lub podłogówki z nich i z VIFA DX25TG-05-04 :D Pewnie ewentualne samodzielne rozwinięcie zestawu do 5.1 będzie niemożliwe ze względu na brak przetworników ale coż. Chcę mieć jakąś satysfakcję, że zrobiłem sam (prawie :D) i w miarę tanio.
Paweł S. mogę liczyć, że zrobisz mi do nich zwrotkę?

Te GDN'y wydają mi się lekko podejrzane. Moje GDN'y mają kopułkę "wypukłą", a te z allegro "wklęsłą" :???:

bart210, może tak wyszło zdjęcie zrobione z góry a może są 'kombinowane' raczej tego nie sprawdzę... Nadal jesteś zadowolony z nich? Komory po GDN i Vifę masz oddzielne czy to jest jedna? Jaką rurę BR zastosowałeś w swojej konstrukcji bo nie znalazłem w opisie.

To na pewno nie jest wina źle zrobionego zdjęcia, przyjrzyj się http://img515.imageshack.us/my.php?image=komplet1bjy7.jpg

Jestem z nich bardzo zadowolony, bardzo przyjemnie się ich słucha.
Zarówno gdn jak i vifa są w jednej komorze.
Rura BR została zakupiona w Polinku razem z elementami zwrotnic i złączami, konkretnie taki: fi-50x145mm.Czarny polipropylen. Po przycięciu obecnie ma ok. 120mm.

bart210, napisałem maila do gościa czy na pewno to nie kombinowany głośnik. Nie uzyskałem jeszcze odpowiedzi. Jak to mówią "diabeł tkwi w szczegółach"

[ Dodano: 2009-01-31, 10:21 ]
Właśnie rozmawiałem ze sprzedawcą. Twierdzi, że na pewno głośnik jest Tonsila jak w opisie aukcji a kopułki wstawiali różne. Mogę tylko wierzyć na słowo lub według zapewnień zwrócić je jeśli coś nie grało.
Teraz tylko wystarczy kupić Vifę, zamówić zwrotnicę u Pawła S. i jak za 2 tyg zjadę do Polski brać się ostro do pracy :D

Powrót