przeciez to ta sama firma ;]dulin7 napisał:Ale chyba sa na e-tonsil
ŁukaszN, ale w tych chyba siedzi GDWK 11/100??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
przeciez to ta sama firma ;]dulin7 napisał:Ale chyba sa na e-tonsil
bo napewno nie 10 80 7ŁukaszN napisał:ŁukaszN, ale w tych chyba siedzi GDWK 11/100??
takero napisał:jeśli dodamy do tego 11 100 na górze to naprawdę będzie już istny haj end ;]
dolphin123 napisał:a ja wlasnie na dniach "skonczylem" totem mite ale w obudowie ala staffznaczy sie totem mite w przedluzonych obudowach
graja w surowej budzie. kopulka nieciekawa 10 80 7 mi nie przypadla.. za to gdn 13 40 2 podoba mi sie
bas szybki jednak taki pudelkowaty i nie wszyscy go polubia.. druga sprawa to tunel... 35x140 w oryginale no i przy glosniejszym sluchaniu niestety dzwiek jakby GDN dostal za duzo mocy, ale okazuje sie ze to powietrze w br takie piardki daje..
projekt jest, jednak bez modyfikacji nie za bardzo bedzie do konca zadowalal.. raczej spisuje sie dobrze do sluchania cicho do spania niz glosniej..
czyli wymieniajac br i wysoki zestaw moglby byc fajny i niebylby juz to totem mite
cala pieknosc zestawu raczej pochodzi od gdn 13 40 2 i potrzebnej malej obudowy, jednak ten glosnik i tak nie wszystkim przypada do gustu. na audiostereo troche podkolorowane to wszystko jest tak jak Gainclone jako Hi End
sam pisalbym sie na Vife DX25 jednak co ze zwrotka ? bo na tej pierwzego rzedu nie za bardzo od 10 80 7... a z elementami jakiej wartosci moznaby DX25 probowac pod ten gdn? oczywiscie testowo.. no i frez 104mm pasowalby prawie bez modyfikacjitonsil gleb frezu 4mm a Vifa 4,9 mm
![]()
[ Dodano: 2007-12-30, 02:04 ]
dj_zibi mial je z stx 10-200-8-PJ i gralo to podobno lepiej niz z 10 80 tazke tez warto sie zastanowic nad ta budzetowka
[ Dodano: 2007-12-30, 02:18 ]
aha jeszcze jednowydaje mi sie ze wersja na 2gdnach wypadnie lepiej a niedawno na alledrogo byyl po 25zl szt
nie wiem czy sa jeszcze
Adam_85 napisał:Nie wczytywałem się w wątek na audiostereo, ale uważam, że jeżeli odnieść pieniądze do jakości to można pozytywnie ocenić ten zestawik. A wychwalanie tego zestawu pod niebiosa jest niewątpliwie wielką pomyłką Za dobry sprzęt niestety trzeba swoje zapłacić
No nie, ale pisze się tutaj o kopiowaniu, a zamiast kopiować, mozna by zmodyfikowaćtakero napisał:Czy ktoś tu pisze jakieś historie o audiofilskich właściwościach tego zestawu ?
Zestaw młodego pedo... tfu... audiofilaYoshi_80 napisał:DAC na 25 letniej kostce za 8 zł + gainclon + klon totem mite = szczyt brzmieniowej ekstazy
Yoshi_80 napisał:Koszt mietków to 200 zł za wszystko. Seweryn kupował gdny po 40 pare zł a kopułki po 20 pare , takie ceny chyba w protonsilu. Szok.
Mietki nie są wcale dopracowane. Jest schemat zwrotnicy ale to nic nie znaczy, bo jest to kiepska zwrotnica, tak jakby własnie robiona na ucho. Pomiar zestawu ujawinił piekną dziure w całym paśmie średnim, poczytanjac od ok 1,5-2kHz kończąc na 6kHz.
Kopułka zastosowana w mietkach niczym sie nie bedzie specjalnie rózni od innych kopułek tonsila, np 11/100. Te głsoniczki nei są żadna rewelacja, beda szeleścić i piaszczyć , a całe brzmienie jest jak zza zasłony. Nie trzeba budować mieciów zeby wiedzieć jak one bedą grać.