• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Klonujemy totem mite :D

20l na 2szt? bo ja wiem. zaryzykowac mozna. po doswiadczeniach z ARNami zagrac zagra. ale raczej to niebedzie mialo sensu...

Pytam, bo niedawno je zamówiłem i dostałem wersję wentylowaną...

Załączniki

• gdn_13_40_2_medium_796.jpg
    gdn_13_40_2_medium_796.jpg
    47.1 KB · Wyświetleń: 0
Ten naped wentylowany jest wykorzystany w midwooferach z siesty i zapewne niebezpowodu ta wersja zostala uzyta.

dolphin123 napisał:
mysle ze na dole napewno totem
chyba chodzilo ci o glosnik nisko-sredniotonowy?
bo jezeli o sam bas to napewno STX lepiej sie wykaze. no chyba ze zmodyfikuje sie obudowe i zwrotnice od mite :P

Przecież DX25 niczym nie zachwyca... zresztą tonsil też, więc o czym mowa. Spójrz na mój podpis, też to nie ma sensu?

wasik1989 napisał:
Przecież DX25 niczym nie zachwyca... zresztą tonsil też, więc o czym mowa. Spójrz na mój podpis, też to nie ma sensu?
Nie zachwyca w porównaniu z czym? Bo chyba nie chcesz go przyrównać do PJ (a 13/40 wyżej nie podskakuje)?

DX25 jest co najmniej godna polecenia, szczególnie w tej cenie, gładka charakterystyka, niski rezonans i przez to łatwość aplikacji, poza tym harmoniczne są na dość niskim poziomie więc nie każdemu musi to odpowiadać. Tylko front móglby być twardszy, ale w tej cenie ciężko oczekiwać cudów.
bawolek nie wiem czy szkoda, ja mam DX w połączeniu z 16/50/6 i bardzo mi to połączenie przypadło do gustu, a z mniejszym polipropylenowym tonsilem powinno być jeszcze lepiej.

Powrót