Słuchajcie, można rozwinąć temat forumowych projektów ale muszą być chętni a nie jedna osoba.
Ja czy ktoś kto mierzy na bierząco w ramach takiego forumowego projektu może zrobić pomiary tego wynalazku, wystarczy żeby ktoś to zbudował i przysłał jedna skrzyneczke lub chociaż same głośniki ale lepiej skrzyneczke bo będzie wiarygodniej.
Będzie materiał do symulacji, nauki i prób odwzorowania orginalnej koncepcji.
Wszystko tak na prawde macie podane na tacy. Okazuje sie, że wiadomo jakie to głośniki co juz jest rzadkością, dwa można je kupic za ok 200zł to już zupełnie ułatwia sprawe. Skrzynki jakie były każdy zainteresowany widział. BR chyba każdy stroić umie. Macie nawet schemat zwrotnicy, tylko dobrać elementy ..
Czy to nadal taka straszna przeszkoda, że szkoda tych paru zł na zabudowanie i dokończenie projektu własnie o te dobranie tych elementów?
Można mieć wyjątkowe brzmienie na wyciagniecie ręki i nie ma co "stękać" bo nie ma wartości elementów.
Jakby mi ktoś powiedział na czym były zrobione te legancy co ich słuchałem 4 lata temu i, że głosniki moge kupić za śmieszne pieniądze to nawet bym się nie zastanawiał

.
Niestety nowe projekty nie będą wyrastać jak grzyby po deszczu bo muszą być do tego nowi ludzie a nie ci sami. Ja nie będe się cofał w rozwoju i robił kolumienek za 500zł na stx tylko dla zasady pokazania czegoś na forum. Chyba, ze coś mi będzie zalegać na półce.
Im wiecej umiesz tym lepsze i droższe kolumny budujesz a na te trzeba odłożyć masę kasy wiec sie buduje co raz rzadziej. Kiedyś ciagle grzebałem, teraz minęly 3 lata i nadal nie wiem co zbuduje następnego. Robie różne eksperymenty np ostatnio z odgroda na co wydałem już ponad 300zł tylko po to żeby sie czegoś nauczyć i dowiedzieć czy ta droga rozwoju jest słusza. Następna w kolejności będzie duża linia transmisyjna.
Fajnie by było jakby ktoś miał opanowany temat odgród i mogł się czymś podzielić, prawda? :wink:
Do dzieła panowie, jak ktoś sie nie weźmie i nie kupi i nie zbuduje to takim gadaniem do niczego tutaj nie dojdziemy i w któko bedziemy wałkować 5-6 tych samcyh głośników.