• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Klony Nexton'ów M-100 czy może coś innego?

tu niestety nie pomoge bo tonsila 13 40 2 slucham z xt19 i mietki sprzedaje teraz bez kopulki, stxy sluchalem moze dwa dni i poszly w swiat wiec nie osluchalem sie z nimi... trzeba jednak wziac pod uwage ze totemy maja 5,6 litra a jakby wstawic tonsilka w 8-9litrow moglby juz niezle zaskoczyc na basie;)

dolphin123 napisał:
totemy maja 5,6 litra a jakby wstawic tonsilka w 8-9litrow moglby juz niezle zaskoczyc na basie;)

hm albo i nie. Co do ciecia ax'a to wg mnie bardzo ladnie ciagnie wysoko i mozna by go wyzej ciac jeszcze ale jesli ma do pary dxa to czemu ograniczac dobrej kopolce pasmo - jest ok.

Shiver czemu patrzysz po glosnikach 15cm? Wieksze 2way cie nie interesuje?

Miałem niby Mietki w budzie 8L. Niby bo zwrotka była zrobiona przez Borysa. Mogę jedynie porównać do STXa AKXa 18. Z tych dwóch głośników wybieram STXa

A co miałeś z akx na górze? I czy "przewaga" stx jest na tyle duża że warto dopłacać do niego?

Ja mam Mietki w 17l dwa i muszę powiedzieć że w 20m2 suba nie potrzeba jak są dobrze ustawione.

Panowie, nie rozchodzi sie o bas, tylko żeby była ładna przyjemna średnica może być nawet lekko wysunięta na pierwszy plan, a także nie drażniące uszu wysokie tony. Ma sie po prostu tego słuchać przyjemnie, to chyba nie za duże wymagania? :P

Shiver napisał:
Z tego co kojaże to koszt wykonania mietków jest naprawde nie wielki,
300zl
Shiver napisał:
a skoro nie ma różnicy...to po co przepłacać
no w to juz cos mi sie wierzyc niechce :/
Shiver napisał:
Pozatym, jak wygląda w ich wypadku sprawa ze zwrotnicą bo bez dobrej zwroty nawet sie nie biore za budowanie.
do PLki mam i do P chyba tez sie znajdzie
n_omyzs napisał:
dolphin123 napisał/a
totemy maja 5,6 litra a jakby wstawic tonsilka w 8-9litrow moglby juz niezle zaskoczyc na basie;)

hm albo i nie.
testowalem je w wiekzym litrazu - basu maja porownywalnie z ARN 150

Skoro chodzi Ci o średnice to ja bym brał mietki. W stx jest po prostu dobra, dokładna itd, a w mietkach jest jeszcze to coś...

Dasz najwyżej trochę większy litraż strojenie na 50-55 hz i będzie gitarka :)

Pawel S. napisał:
Shiver napisał:
Z tego co kojaże to koszt wykonania mietków jest naprawde nie wielki,
300zl

to ja nie wiem ze mi tez nigdy tak tanio nie wychodzi... a jak wliczysz przesylki to juz w ogole... 100zl tonsilki na dol 66zl na gore, zwrotki i juz masz 200... i gdzie obudowy i wykonczenie ? chcialbym 300zl wydac na swoje i miec na gotowo... ale sie nie da..

no dokladnie 300zl nie wyszlo. wyszlo 275zl o ile dobrze pamietam...
wysylki mi wyszly taniej bo robilem 3 pary odrazu wiec koszt sie rozlozyl
tak samo akurat tutaj nie wliczalem lakierowania u kolegi. odpracowalem to :P
no i fornir mialem

padl w temacie tez GDN 15/40/5 ktos go juz z czyms ciekawym laczyl i jakie byly efekty?

Pawel S. napisał:
wysylki mi wyszly taniej bo robilem 3 pary odrazu wiec koszt sie rozlozyl
tak samo akurat tutaj nie wliczalem lakierowania u kolegi. odpracowalem to :P
no i fornir mialem

no to nie pisze ze 300zl wychodza jak dobrej stowki nie musiales liczyc..

mIKI, ktos go polaczyl bo zwrotnice robilem... juz nawet 2
dolphin123 napisał:
no to nie pisze ze 300zl wychodza jak dobrej stowki nie musiales liczyc..
jakiej stowki? 3 przesylki podzielone na 3 no i fornir. jak ktos ma blisko sklad to fornir bedzie kosztowal 10zl ;]

no widze wlasnie ze z vifkami sa zwrotki, chyba sie skusze poki co na male monitorki na nim.
ma ktos note katalogowa?;))

Powrót