• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Klony PA-600 plus suby na STX 15-800-4

No marian są różne lakiery. Poliuretanowe są niemal nie do zajechania (o kruszeniu nie ma mowy), popularny warnex dobrze położony też się nie kruszy tylko wyciera :) Ale tak jak napisałeś-podstawa to przygotowanie powierzchni.

Poliuretanowe są niemal nie do zajechania (o kruszeniu nie ma mowy)
Ale tak jak napisałeś-podstawa to przygotowanie powierzchni.
no to nie rozumiem, da sie przygotować żeby nie popękało na łączeniach czy nie ? bo marian twierdzi że sie nie da i że popęka i tak

Oczywiście to też będzie zależało od eksploatacji tych że paczek...

Jeśli będą stały w domu to nie popęka,a jak będziesz z nimi jeździł na imprezy i się z nimi nie pieścił to zobaczysz :) My się ze sprzętem nie pieścimy,to ma grać a nie wyglądać,a jak już będą odrapane tak bardzo że nie będzie to już ładnie wyglądało to idą do malowania i tyle ;)

no to nie rozumiem, da sie przygotować żeby nie popękało na łączeniach czy nie ? bo marian twierdzi że sie nie da i że popęka i tak

Dużo zależy od lakieru. Wspomniany przeze mnie poliuretanowy nie pęka, ale koszt lakierowania wyniesie prawdopodobnie więcej niż całych paczek łącznie z głośnikami. Warnex jest tańszy i też nie widziałem jeszcze pękniętego, no ale kto wie.

dobra czyli koc.. najtaniej i najszybciej... a i puchę kleju mam jeszcze to akurat wykorzystam,
a jeszcze jedno, doradźcie mi .. kupić koniec używany bez gwarancji np za 900
gdy ten sam nowy jest za 1350
chyba wole dołożyć do nowego? chociaż 400zeta to mialbym crossover i kable..

Jednak zostawię sobie koniec na koniec ;) teraz nie bardzo nawet miałbym jak go sprawdzić..

Ta końcówka jest spoko,JMZ napędza nią suby na 2x eminence 15" kappa pro lf i daje radę.

Zamawiając ten koniec
THE T.AMP TA2400 w muzyczny.pl
dostajemy THE T.AMP TA2400 MK-X
a nie
THE T.AMP TA2400
który jest na zdjęciu ;)

Z tego co kojarzę jak Thomman sprzedawał oba te końce to różniły się one tylko czasem trwania gwarancji, w środku powinno być dokładnie to samo.

Z tego co ja wiem różnią się wyłącznie wyglądem zew.
Gwarancja - 24m

Powrót