Poleciłęm Tonsila nie dlatego, że jestem maniakiem tej marki nie mam obecnie żądnych ich kolumn, głośnikiem lecz relatywnie porównałem z czym może konkurować scx a z czym nie. Po drugie to głośniki były składane z chinskich podzespołów o czym sam mówię ale w polsce nie chinach czyli tak jak stx ale gó...wiesz i się podniecasz bo zobaczyłeś na internecie jedno zdjęcie pudełka z membranami które latało po internecie a wylazło z fotum firmowego tonsila i tak powtarzasz. Zaproponowałem coś innego niż Stx i to tak cię boli??.Czy to forum firmowe Stx-a zaproponowałem też intertechnika md 08 lub 10'' czemu o to się nie przyczepiłeś.
Nie rozumiem Karol co cię boli przyznałem ci racje , że w250s jest lepszy choć napisałem, ze to podobna półka tak sądzę a słyszałem obydwa oczywiście dla takich kolumn jak maestro Visaton będzie lepszym uzupełnieniem chociażby dlatego iż bez problemu dogoni je i będzie dobrze uzupełniać niskie rejestry. Dodałem jedynie iż jego cena moim zdaniem jest wysoka jest to stara leciwa konstrukcja oczywiście dobra ale nie warta tej kasy. Gdyby był warty 150-200zł co innego. Myślę iż masz problem bo nie pisze o głośniku który masz samych superlatyw a chyba tego oczekuje abym podniecał się nim jak ty. Ale kolego słyszałem lepsze głośniki więc nie będę się tym zachwycał. A jak bardzo nalegasz pod koniec maja będę w hamburgu i mogę ci przywieźć tiw 250xs za około 250- 300zł jak ci zależy na 6 miesięcznej gwarancji z komisu bo taką właśnie pisemną wydają. Co prawda na dużo by ci się nie zdała ale zawsze, Ale nie wypisuj iż uparłem się na tonsila bo tak nie jest dla mnie może kupić nawet Altronica lub , alpharda z allegro. Ja uważam, że za W 250s nie opłaca się dać 250zł ty , ze tak każdy ma swoje zdanie ja jedynie sugeruje nie nakazuje a kolega i tak zrobi jak sam zechce.
I to na tyle w dalsze kłótnie nie dam się wciągać bo to nie na moim poziomie swoje zdanie już wyraziłem w tym temacie i dziękuje za konwersacje szkoda, że nie na takim poziomie jakbym chciał ja i pewnie założyciel tematu który pewnie sam już nie wie co wybrać taki ma mętlik w głowie. Pozdrawiam i życzę miłej nocy.