• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumienki do DomQ Pomocy 2way czy 3way

DJ_Forever napisał:
A co powiecie jakby zrobić coś w stylu STX:
27-150-4-ss
22-120-4-SS
jakiegoś wysokotonowca
jakiegoś sredniaka pewno tesla

bez obrazy... ale ludzie ci tutaj cos doradzaja, a ty swoje pomysli im podsuwasz i czekasz az to ocenia... ;/ bez sensu
jak sie nie znasz jeszcze nic a nic na tym i nie chce ci sie czytac to skopiuj cos co tutaj jest i tyle

jednak robie te EZO wiem ze zagrają napewno zarabiście a z wasza pomoca bedzie extra :D teraz zamiast tego ARP mam wziać ARX tylko gdzie go kupić na allegro nie ma :(

powiedzcie mi co oznacza to przy głośniku ARN 226-03/4

ARN 226-03/8

ARN 226-05/4

ARN 226-05/8

te 03 i to 05 co oznacza bo te za / sie domysliłem ze om :mrgreen:

jeszcze takie małe pytanie co do napedzenia tego jaki musze mieć wzmak minimum :-)

Dadzą sobie rade te kolumienki zagłuszyć altusy 110 ??

[ Dodano: 2006-09-28, 23:19 ]
ej a jakiego tego ARX trzeba by kupić ?

[ Dodano: 2006-09-28, 23:20 ]
ten ARP kosztuje 1szt 39,95zł jej.... nie da sie czegos tańszego ??

[ Dodano: 2006-09-28, 23:29 ]
:mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen:

Czy to jest orginalny Tonsil ? http://www.allegro.pl/item126371546_2x_gwizdki_tonsil_gdwk_9_80_80w_8_ohm_pierscienie.html

to samo co

http://www.allegro.pl/item130680963__tonsil_gdwk_9_80_fabrycznie_nowe_.html

POZDROWIONKA ALLL:D :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

DJ_Forever napisał:
wolałbym jednak teho okragłego
On nie jest okragly, wyglada identycznie jak tamten drugi.
To jest taka jakby tubka, stosowana w niektorych starszych kolumnach tonsila

Bosz.. gorszego głąba że tak powiem jeszcze na tym forum niebyło :neutral: A moderka zamiast wyrzucic to w śmietnik to udaje wielkich myśląc że w ten sposób sa wielcy, przeciwnie, byli by wielcy gdyby byłi konsekwentni, tych glosnikach tutaj multum, a ten człek nawet niepotrafi linka do strony z tvmami otworzyc :mrgreen:

Pozdro bracie, rozbawiłes mnie dosłownie :D

Powrót