• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumna aktywna

Reakcji
0
Witam robie 2 monitorki pod laptopa dla siostry na arn 100 i arv. chce zrobic z tego aktywne monitorki zeby nie musiala kupowac zadnego wzmacniacza ani nic w tym stylu tylko poprostu podpiela pod lapa i pod zasilanie i sie cieszyla dzwiekiem. Co mam Zrobic z tym? Pawel S polecil mi zebym wsadzil np TDA1554q. Kolumny beda potrzebowac okolo 20-30W. Tylko to sa bduy 2L i jak z zasilaniem tego wzmaka? Połącze obie kolumny kablem jak są połączone glosniki komputerowe i z jednego beda ciagnac. tlyko jak go zasilic zeby to sie miescilo w obudowie. Prosze o pomoc i propozycje.

z 200mA na zasilaniu to nie poszalejesz... ja bym dał ze 30~40VA i napięcie koło 16V wtedy można już coś z tego wzmacniacza wyciągnąć :)

Powrót