• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kolumna do subwoofera

Status
Ten wątek został zamknięty.
Reakcji
0
witam prosze moderatora aby przeniósł ten post w odpowiednie miejsce.

A wiec do rzeczy mam 2 głośniki jeden (3.2ohm , 3W) a drugi (4 ohm , 15 W) i mam subwoofer (17 W i 2 satelity po 6 W ) mam pytanie czy moge zrobić do tego subwoofera kolumnę (taka jak do wieży) na rozgałęźnik

e? jaki w tym sens? To tylko popierdywac bedzie a deski na to wyjda cie drozej nic cala reszta systemu ;)

ja wszystkie materiały mam ale chce sie dowiedzieć czy jak podepne ta kolumne do subwoofera to czy on sie nie uszkodzi

W ogole piszesz tak nie wyraznie ze szkoda gadac. Napisz wszystko jeszcze raz dokladnie co z czego ma byc i gdzie podpiete.

mam 2 głośniki (3.2ohm , 3W) a drugi (4 ohm , 15 W) i mam zamiar zrobić z tego kolumne takiej wielkości jak do wieży i chce ją podpiąć pod subwoofer na rozgałęźniku aby chodziła ta kolumna i głośnik od subwoofera tylko pytanie czy nie uszkodze suba subwoofer ma 17 W
a satelity po 6W

Mithrandir159 napisał:
mam 2 głośniki (3.2ohm , 3W)
Mithrandir159 napisał:
a drugi (4 ohm , 15 W)
To już chyba będzie trzeci głośnik: 2+1=3 :smile:
tylko pytanie czy nie uszkodze suba subwoofer ma 17 W
a satelity po 6W
Widzę, że trochę nie masz pojęcia w tych sprawach, a więc wynika z tego, że na bank coś uszkodzisz.

jeden głośnik (3.2ohm , 3W)
a drugi (4 ohm , 15 W)
a subwoofer 17W
2satelity po 6W
i coś jeszcze źle napisałem :neutral: :neutral: :neutral: :neutral: :oops: :razz:

jeden głośnik (3.2ohm , 3W)
a drugi (4 ohm , 15 W)
chce z tych głośników zrobić kolumnę i chcę ją podpiąć do subwoofera tylko nie wiem czy nie uszkodze sobie subwoofera
subwoofer (17W)
a satelity do niego mają 6W jest ich 2
bardziej sie nie da tego wytłumaczyć

pisałem wcześniej - nic z tego nie wyjdzie. Jeszcze coś się sfajfczy i będzie więcej szkód niż pożytku.

A ja to zamknę bo nic z tego nie wyjdzie póki autor nie zapozna się z pewnymi zasadami elektroakustyki choć by opisanymi na stronie głównej bądź w innym ogólnie dostępnym miejscu.Nie tędy droga.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót