Tylko ze to ma glosno grac... i na imprezach... to ja nie wiem jak na imprezie poradza sobie 2szt. 8"Pawel S. napisał:tak wiec duzo na to nie wydasz a efekt napewno bedzie lepszy niz altusy![]()
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tylko ze to ma glosno grac... i na imprezach... to ja nie wiem jak na imprezie poradza sobie 2szt. 8"Pawel S. napisał:tak wiec duzo na to nie wydasz a efekt napewno bedzie lepszy niz altusy![]()
Maxi napisał:Tylko ze to ma glosno grac... i na imprezach... to ja nie wiem jak na imprezie poradza sobie 2szt. 8"Pawel S. napisał:tak wiec duzo na to nie wydasz a efekt napewno bedzie lepszy niz altusy![]()
Przecież pisałem że poszukuję czegoś takiego jak altus 140 albo altus 300takero napisał:niedzielan360, Ty za dużo chcesz. Ma grać w małym pokoju, ale jak trzeba to i na imprezach, a jak wakacje to i w plenerach, nie planowałeś tego może w samochodzie podłączać ?
Zamiast pisać o "fajnym basiku" posłuchaj jakiś kolumn u znajomych i powiedz co Ci się podobało, bo inaczej to ciężko cokolwiek doradzić komuś kto tak naprawdę nie do końca wie czego szuka.
lepiej dla każdego znaczy co innego. Nie wiem jak Ty - PawleS, ale ja odnoszę wrażenie że dla Kolegi Niedzielana lepsze ma nieco inny wymiar.niedzielan360 napisał:a jeżeli kolega twierdzi że ten zestaw zagra lepiej niż one to czego mi więcej trzeba
takero napisał:lepiej dla każdego znaczy co innego. Nie wiem jak Ty - PawleS, ale ja odnoszę wrażenie że dla Kolegi Niedzielana lepsze ma nieco inny wymiar.niedzielan360 napisał:a jeżeli kolega twierdzi że ten zestaw zagra lepiej niż one to czego mi więcej trzeba
Powiem to tak - tak , 3 drogi na stxach pod wieloma względami są lepsze od altusów :
-lepsza góra, może nieco niższy bas
Ale też pod wieloma im ustępują :
-altusy są bez porównania głosniejsze, bardziej kopią
-są bardziej "rockowe" jesli ktoś lubi ostre brzmienie, co dodatkowo sprawia że wydają się jeszcze głośniejsze.
Sądzę że gdy w jednym pomieszczeniu posłuchasz tych kolumn, zrobionych za około 1000zł (nie czarujmy się - tańsze nie będą) i kolumn kolegi - altusów, to możesz już nie być taki szczęśliwy jak teraz ;]
12 , a 8 cali na basie robi różnicę, druzgocącą , niestety ... I jeśli chodzi o natężenia i kopiący charakter to altusy rządzą "niestety".
Mówisz o subie, ale nie czy zdajesz sobie sprawę ile kosztuje taki sub.
Uświadomię Cię - mniej więcej drugie tyle co kolumny, może nieco mniej jak zrobić coś budżetowego.
nie ?niedzielan360 napisał:nie sądzę żeby koszt suba był taki duży , nie przesadzaj![]()
on jest conajmniej o klasę gorszy od tego z altusów.niedzielan360 napisał:mam w domu głośnik GDN-30-100-8-SC i jego basik jest wystarczający jak dla mnie.
Powodzenia...niedzielan360 napisał:dla yamahy mogę podpiąć 6 kolumn tylko że podzieli moc ale powinno wystarczyć
chyba nie bardzo wiesz o czym piszesz ;]niedzielan360 napisał:takero a po co mi aktywny subpasywny jest wystarczający jak dla mnie
dla yamahy mogę podpiąć 6 kolumn tylko że podzieli moc ale powinno wystarczyć
Zwrotnice może Ci zrobić nie jedna osoba z forum... Głownie Paweł S. się tym zajmuje... Jak on nie będzie miał czasu to ktoś inny pewnie się znajdzie... Nawet ja mogę Ci zrobić bo czasu trochę mam póki co :razz:niedzielan360 napisał:Jeszcze będę miał problem ze zwrotnicąponieważ jestem lewy w tych schematach
![]()
takero, tak, masz racje. chodzilo mi o jakosc i przyjemnosc ze sluchania a nie glosnosc na imprezachtakero napisał:lepiej dla każdego znaczy co innego. Nie wiem jak Ty - PawleS, ale ja odnoszę wrażenie że dla Kolegi Niedzielana lepsze ma nieco inny wymiar.
jak zamowisz u mnie to ci przygotuje taki jak trzebaniedzielan360 napisał:Jeszcze będę miał problem ze zwrotnicą ponieważ jestem lewy w tych schematach nawet nie wiem czego będę potrzebował a nie co dopiero to złożyć wszystko
mozna, ale to bedzie drozsze i sensu wiekszego niema.niedzielan360 napisał:i jak by tak np. zastosować MDF trochę grubszy niż 1,8 ? Jest jakiś sens czy nie ?
są do gdn22, ale u mnie na tej zwrocie gra gdn 27-150, początkowo brakowało basu, ale już jest zaj.. musiały sie wygrzać chybabart210 napisał:Na Twoim miejscu odpuściłbym sobie ten zestaw ze względu na brak zwrotnicy. Jeśli chcesz koniecznie 3-way na stx'ach to gdzieś na forum jest gotowy schemat zwrotnicy pod GDN27-150-8+SCX+PJ.