• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kolumna pod bas

Reakcji
0
jestem basistą jak większość polskich początkujących muzyków nie mam kasy na markowy sprzęt więc staram sie sobie radzić

Chce zbudować kolumne do gitaru basowej, głośniki w tej kolumnie to 4x10 cali (ok 25cm)
prawdopodobnie będą to alphardy lub inne w ich cenie

Nie wiem czy budować ją jako zamkniętą, otwarta czy bass-reflex jakie wymiary ma mieć jakiej grubości mam być płyta do budowy

mam wzmacniacz 100watowy jeśłi to ważne

z góry dziękuje

Tak z ciekawosci wzmacniacz 4 razy 100 w w RMS ?? czy 100w przy 4 Ohm? jesli chodzi o glosniki to wiem czy jest sens dawac az 4 ? z tego co czytam na forum to lepiej dac 1 pozadny niz kilka gownianych! uzyj opcji szukaj i troche poglowkoj! uzyj programu winisd na stronie glownej masz opis. przeczytaj najlepiej wszystkie artykoly na stronie glownej...

michone napisał:
czy jest sens dawac az 4 ? z tego co czytam na forum to lepiej dac 1 pozadny niz kilka gownianych! uzyj opcji szukaj i troche poglowkoj!

może sam byś trochę pogłówkował?? Widziałeś kiedyś kolumnę do basu??

ps. na elektrodzie kiedyś był wątek na ten temat...

Powrót