• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[Kolumny 1-drożne] budowa glosnikow kina domowego

• Autor wątku Autor wątku mindj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Litrarz komoro to nie problem wilyczyc, prubowalem cos zrobic w winisd,ale jestem zielony w tym programie;/ zreszta fizyka a zwlaszcza elektronika zawsze byla dla mnie czarna magia. Tak wiec mam pytanie jak moge obliczyc jakiej dlugosci i srednicy ma byc wlot b-r?

mindj napisał:
Litrarz komoro to nie problem wilyczyc, prubowalem cos zrobic w winisd,ale jestem zielony w tym programie;/ zreszta fizyka a zwlaszcza elektronika zawsze byla dla mnie czarna magia. Tak wiec mam pytanie jak moge obliczyc jakiej dlugosci i srednicy ma byc wlot b-r?
Ty to jesteś specjalnej troski ;)
Ale dam Ci już zupełnego gotowca :
do mojego projektu obudowy który widać wyżej pasuje idealnie rurka br 4,7 cm średnicy x ~15cm długości z polinka.
Nie jestem pewien czy to widać ale obudowa ma 17cm szerokości.

No tak wszystko pieknie ladnie, ale na stronie stx jest za malo danych zeby program mogl dokonac obliczen;/

mindj, jest wystarczająca liczba danych. Nie wszystkie pola muszą być wypełnione.

bart210, twierdzisz ze sa wszystkie potrzebne dane, to czemu mi wyskakuje komunikat "consistency check on following parameter groups failed" gdy wciskam save?

Symulowałem chyba wszystkie niskotonowce stx'a i nigdy mi taki komunikat nie wyskoczył. A może zamiast przecinków wpisujesz kropki.
Symuluj w WinISD beta.

Może parametry podajesz w innych jednostkach niz sa po prawej stronie okienka w ktore je wpisujesz? Mozna je zmieniac klikajac na nie (np mm->cm->m)

to wina nowej wersji win isd... trzeba wpisywac w pewnej kolejnosci co jest opisane w HELPie win isd i to Ci pisze tez po tym komunikacie zebys zajrzal... ale po co...

Powrót