nie lata ; )skal_ar napisał:Jeśli głośnik lata jak szmata w takiej dużej obudowie
zestawik taki + subik malutki miod

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
nie lata ; )skal_ar napisał:Jeśli głośnik lata jak szmata w takiej dużej obudowie
bart210 napisał:Żeby jeszcze do tego był zaprojektowany filtr to byłby to bardzo ciekawy zestaw do komputera.
skal_ar napisał:bart210 napisał:Żeby jeszcze do tego był zaprojektowany filtr to byłby to bardzo ciekawy zestaw do komputera.
Chyba będę miał prośbę do kogoś z forum, żeby wykonał pomiary gotowych monitorków i może zaprojektował jakąś godziwą zwrotkę, bo głośniczki mają potencjał.
Chyba będę miał prośbę do kogoś z forum, żeby wykonał pomiary gotowych monitorków i może zaprojektował jakąś godziwą zwrotkę, bo głośniczki mają potencjał.
A dlaczego akurat pisze o glosniku, ktory jest pewnie okolo 60zl drozszy ? "Wymodelowanie" charakterystyki W4-657 moze wyniesc nawet 50zl albo i wiecej. Stad ceny moga sie zrownac.
Rfck napisał:Ty nie miałeś wersji W4-657SC ?
Wałek, z którego to toczą miał za małą średnicę po obróbce zgrubnej i obróbka wykańczająca nie miała "mięsa" do zebrania, stąd taki wygląd (gorszy). Podsumowując, nadaje się to do reklamacji.skal_ar napisał:Dwie parki 657SC, które kupowałem, nie miały tego "czegoś" na korektorze fazowym, natomiast kilka par 657SB już miały to "coś", bez wyjątku, każda para. Wygląda to na pozostałość po toczeniu na tokarce.
RpLand napisał:nadaje się to do reklamacji
Masz rację, bo czas oczekiwania i sama procedura reklamacyjna może zniechęcić. Dodatkowo jak tego nie widać tak mocno jak na zdjęciu (wg mnie na zdjęciu bardzo) to wcale nie warto robić zamieszania. Jednakże fakt pozostaje faktem, jak sam napisałeś robili lepiej, robią inaczej (czyt. taniej - cięcie kosztów, więc gorzej), więc dla mnie to pogorszenie jakości wyrobu, która w tym przypadku dotyczy estetyki a przy tych konkretnych głośnikach ma to kolosalne znaczenie, bo są ładneskal_ar napisał:W takim razie polink musiałby wymienić wszystkie głośniki z serii SB, które sprzedał do tej pory. Pewnie uzbierałoby się tego trochę, sam kupiłem kilka par.RpLand napisał:nadaje się to do reklamacji
Czas takiej reklamacji pewnie też nie byłby krótki. Pamiętam sytuację, kiedy na początku tego roku (styczeń) okazało się, że nie mają już wersji SC, to na realizację zamówienia czekałem do marca. Moim zdaniem nie warto, bo tą pozostałość po tokarce widać dopiero z bliska, a w jakiejkolwiek słyszalnej degradacji dźwięku nie bierze ona udziału.