Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
nigdzie w pobliżu nie mogłem dostać więc kupiłem wiór :wink:marko3T napisał:Mam takie pytanie. Dlaczego z płyty wiórowej, a nie z lepszego w obróbce i trwalszego mdf'u?
po co?1.Chcąc zmniejszyć litraż, powstałe komory wypełnił bym piaskiem.
zbyt drogi interes, jak dla mnie gra nie warta świeczki(za otwór wołają u mnie naj mniej 80zł max 200zł więc ja dziękuję)przemo-lukas napisał:2.Kolce dałbym pod cokołami.
3.Cokoły nie są proporcjonalne (tak wiem, takie miałeś), może uda się je tanim kosztem przerobić.
który? :razz: Krs47, tak jak jest mi się podoba, pewnie na pomiarach wyszło by inaczej ale ja słucham kolumn nie pomiarów... Będzie czas i chęci to będzie można je pomierzyć i przeprojektować zwrotkę :wink:przemo-lukas napisał:P.s.
Fajny "ustrój akustyczny" w lewym rogu. :wink:
nie ma sprawy, a jak już pisałem wyżej- zwrotkę można zawsze przeprojektowaćKrs47 napisał:Proszę nie traktuj tego co napisałem wyzej jako personalny atak, chciałem tylko ostani raz zaznaczyć, że projekt buduje się tak jak zostal przedstawiony.
Grunt że jest zadowolenie :wink: Swojego czasu jak miałem kepy, to zwrotka nie do końca była poprawnie zaprojektowana a i tak sądzę, że był to mój najlepszy zestaw grający na razie :wink:csbiczek napisał:nie ma sprawy, a jak już pisałem wyżej- zwrotkę można zawsze przeprojektowaćKrs47 napisał:Proszę nie traktuj tego co napisałem wyzej jako personalny atak, chciałem tylko ostani raz zaznaczyć, że projekt buduje się tak jak zostal przedstawiony.
No dokładnie, jak dla mnie jest postęp i jestem zadowolony, a z czasem pewnie przyjdzie ochota na więcej i zaś będę dłubał nowe :wink:dolphin123 napisał:Grunt że jest zadowolenie :wink:
to jest tak samo pewne jak to, że jutro znów wzejdzie słońcecsbiczek napisał:a z czasem pewnie przyjdzie ochota na więcej i zaś będę dłubał nowe :wink:
Krs47 napisał:Tutaj widzę tweeter podciągnięty pod samą górną krawędź frontu i w takim ustawieniu nie ma szans na identyczną charakterystykę jak w opublikowanym oraz zmierzonym egzemplarzu. Nie twierdzę, że kolumny będą brzmiały źle, ale jeśli ktoś pomierzy taki egzemplarz, prosze o nie zgłaszanie reklamacji odnośnie różnic względem moich wyników.
1. Aby zwiększyć masę konstrukcji.csbiczek napisał:po co?1.Chcąc zmniejszyć litraż, powstałe komory wypełnił bym piaskiem.zbyt drogi interes, jak dla mnie gra nie warta świeczki(za otwór wołają u mnie naj mniej 80zł max 200zł więc ja dziękuję)...przemo-lukas napisał:2.Kolce dałbym pod cokołami.
3.Cokoły nie są proporcjonalne (tak wiem, takie miałeś), może uda się je tanim kosztem przerobić.
nie widzę takiej potrzeby...przemo-lukas napisał:1. Aby zwiększyć masę konstrukcji.
kolejny, nie potrzebny jak dla mnie z resztą wydatek :wink: W te kolumny już inwestować nic nie będę :wink:przemo-lukas napisał:2. Kolce można kupić z taśmą dwustronnie klejącą.
pharoh napisał:Toz roznice wynikajace z takiego ulozenia tweetera beda znikome i nieslyszalne ( o ile w ogole na pomiarach bedzie cos widac ). Grunt, ze od srodka membrany kopulki nie ma tej samej odleglosci do sasiednich scianek oraz ze jest frezowanie.
A wyprażenie piasku/żwiru do komory balastowej, znacząco nie podniosło by kosztów. A Ty byłbyś bogatszy o kolejne doświadczenie. :idea:Yoshi_80 napisał:...Dla jednych obudowa to obudowa a "gra głośnik" dla innych obudowa to jeden z elementów całości i rozpatrują kolumnę jako całość więc każdy detal się liczy...
csbiczek napisał:kolejny, nie potrzebny jak dla mnie z resztą wydatek :wink: W te kolumny już inwestować nic nie będę :wink:
chociażby dla efektu wizualnego, który mi akurat pasuje...przemo-lukas napisał:Jeśli nie, to po co wydawać na to pieniądze, podnosząc koszt?
csbiczek napisał:chociażby dla efektu wizualnego, który mi akurat pasuje...
Może i było by lepiej i fajniej tak jak piszesz, ale jest już po fakcie i nie mam zamiaru nic w tych kolumnach przerabiać tylko odkładać kasę na następne :wink:
Wszystko z tymi kolumnami jest ok ale następne diy żeby miało sens musi być droższe a co za tym idzie trzeba troszkę dłużej poodkładać, plus do tego jestem w trakcie kompletowania części do następnego poważnego diy, czyli następnych kolumn można się spodziewać na forum za rok lub dwa :wink:globus1987 napisał:Czyli co dźwięk z tego zestawu ci nie przypadł do gustu lub coś nie odpowiada, że dopiero po ukończeniu projektu myślisz o nowym ?
nie pierwszy raz i nie ostatni pada to stwierdzenie na forum: ,, diy jest jak nałóg/ choroba- ciągle będzie czuło się niedosyt" :wink:globus1987 napisał:Czy po prostu Diy cię tak ostro wkręciło?.