• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[Kolumny 2-drożne] Kolumny MDK W170S+dt94

• Autor wątku Autor wątku MDK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
MDK napisał:
Odsłuch:
Jak dla mnie laika, to szok detalu, czystości i jakości brzmienia. Nie porażają potęgą decybeli, ale nie o to mi chodziło. Ja wiem, że są przetworniki, które przy tych są jak prom kosmiczny do wrotek…
Jak dla mnie na początek rewelka. Nie będę udawał w tej kwestii mądrego. Jestem usatysfakcjonowany. Scena jest świetna, bas super, średnica rewelska, detal w sopranie.
Wydają mi się bardzo uniwersalne, dają radę od muzyki poważnej przez rock, aż po umucyk umucyk.

Nic dodać nic ująć .... kolumny nie są wcale niskie. W przypadku miejsca odsłuchowego jest OK
Własnie wróciłem i nie mogę zasnąć... bo grają te kolumienki lepiej od moich ;P

Ciekaw jestem jak zagrały by w większym pomieszczeniu ;)

Basu sporo, wysokie porównać mogę z Accutonami :) więc polipropylenowa kopółka zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie ;) Taka jaką lubię, Accuton też mi podpasował. PJtka to nie ta klasa choć SC10N brzmi delikatniej, muszę podsłuchać gdzieś AWXa :) by mieć prównanie ;)

BTW.... jak dobrze mieć blisko zakład stolarski ;) Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dzieki za odsłuch ;)

ploter, A ja dziękuję za dobrą muzykę, na tych kawałkach słychać co te głośniczki potrafią, aż miło.

Powrót