Ja powiem tak:
wykonanie 10/10 gratuluje Paweł, piękna robota, widać że włożyłeś dużo pracy
Mam kilka pytań:
Jaki lakieru użyłeś, ile warstw, czy między warstwami szlifowałeś?
Jakie masz strojenie w 20L, ile Hz ?
Teraz odnośnie dźwięku:
Moja rada Paweł taka i to się tyczy każdych nowych kolumn, odkręć na normalny poziom głośności jak słuchasz na co dzień lub trochę głośnej zostaw tak na 7 dni i wtedy przyjdź posłuchaj i oceń dźwięk jak kolumny się wygrzeją. Nie bronie tu zestawu bo sam taki mam ale uważam, że głośniki są nie wygrzane i na opis jak to gra jest za wcześnie.
Ja jak zrobię te kolumny to się rozczarowałem, pierwszy tydzień kopułka darła tak mordę że aż mnie oczy od słuchania bolały, w pierwszej chwili myślałem że coś źle połączyłem, po około 1,5 tyg się unormowała. To samo z basem na początku go prawie w ogóle nie było, był ale jakoś tak jak by grał za kocem.
Napisz Paweł coś o dźwięku za 2 tyg jak już trochę pograją. A potwierdzam że dźwięk jest specyficzny bo przez ten niski podział, jedni to lubią drudzy nie.
Jeszcze raz gratuluje i zazdroszczę takich "złotych" rąk.
[ Dodano: 2010-02-21, 19:01 ]
toma085, jak miałeś według zwrotnicy Zapha to podział był 2000Hz, jak misomora to jeszcze niżej.
przemo-lukas, jak z pochyłym frontem słuchałeś to chyba L18 nie ER18?
[ Dodano: 2010-02-21, 19:04 ]
A i jeszcze pytania do Pawła:
Z jakimi rezystancjami kupiłeś cewki do zwrotnicy, i jaki dałeś ten rezystor 4 ohm? 3,9 czy czy niżej? Dałeś w gałęzi wysokotonowego 12,11 czy 10 uF?