• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[Kolumny 2-drożne] Monitory by kufell (M18WH + D25AG)

Witam i dzięki za dobre słowa.

przemo-lukas napisał:
P.s. Konstrukcja wyglądem bardzo przypomina kolumienki takiej tajwańskiej firmy. Hmm, niech tylko sobie przypomnę jakiej? :mrgreen: :cool:

pegelmesser napisał:

Co do Ushera to faktycznie, konstrukcje tajwańczyków podobają mi się niektóre nie powiem, ale inspiracją nie były, choć, może podświadomie :D

20Hz napisał:
- podfrezowania trochę za duże, moim zdaniem optimum to 1mm na średnicy,
- na zdjęciu wysokotonowego widać krzywo wprowadzoną śrubę

No niestety, wiecej nie udało się uzupełnić szpachlą i lakierami, a uzupełniać musiałem ,bo wyfrezowałem za duży otwór niestety (ok. 1,5mm na promieniu), jednak dzięki temu ze krawędzie nie są idealnie ostre i są w kolorze głośników, to nie jest to widoczne. (przy fornirze było by znacznie bardziej widoczne).
A śruba krzywo, bo jest tylko włożona do zdjęć :wink: , (zaginęła mi gdzieś jedna nakrętka wbijana wtedy).

SoundStarStudio napisał:
Widze jedynie że terminal podwójny a podłączony jednym przewodem a szkoda.

Terminal podwójny ze względów wizualnych raczej :D, troche sceptycznie podchodzę do bi-wiringu, choć może kiedyś….

LightSound napisał:
Witam, jaka cena z ceny końcowej to przetworniki? Ile dałeś za D25AG?

Dokładnie to :
- M18WH-08-08 - 248zl/szt
- D25AG-35-06 - 122zl/szt
(choć ta cena to trochę ‘promocyjna’ bo zamawiałem d25ag-05-06 za 122zl a dostałem D25AG-35-06 choć on nieco droższy) wszystko z akkusa.

Pozdro.

Myslicie, że komentaż w stylu "o kurwa" jest na miejscu - EXTRA

[ Komentarz dodany przez: Pawel S.: 2009-06-08, 20:20 ]
nie jest na miejscu i radze wyrazac sie kulturalniej bo mozna dostac ostrzezenie :P

Powrót