• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[Kolumny 2-drożne] odnowa arn150+sc10n

takero napisał:
grabki91, naprawdę chcesz wiedzieć ? ;)
A tak serio - to zależy ile ktoś da, plus jest taki żę nie są to zwykłe skrzynki i wygladają naprawdę ładnie i dość niekonwencjonalnie :)
Minus to przetworniki...

:d wiem ze przetworniki niskiej klasy ale to pierwsza konstrukcja, jak bedzie czas to cos lepszego sie zubuduje... A cene napisałem taka bo poprostu tyle one kosztowały :P

Takero ty co sadzisz o xls lub xxls+mb? Jaki do tego wzmak?

LightSound, chyba przyspieszenia :lol:
przeciez XLS to najwolniejszy glosnik jaki mialem okazje testowac/sluchac
do kina lub muzyki gdzie jest taki "pociagly" bas to jest OK. ale do normalnej muzyki kompletnie odpada ;)

LightSound, chyba przyspieszenia :lol:

Fronty opóźnić przecież ;) Jak kumplowi zmontowałem suba do czarnej muzyki na nim, to aż podskakiwał z radości gdy słyszał jak gra :P Racja, do rocka czy jazzu totalnie się nie nadaje. Ale jakąś na jakąś wolną muzyczkę z zapotrzebowaniem na rąbnięcia jest idealny.

To jest głosnik bardzo wrażliwy na wielkość obudowy, na wytłumienie i o dziwo na strojenie. Komuś się nie udało go dobrze zaaplikować albo zasilić i już się tworzą mity. Swoją drogą ja miałem xxls, i nie wiem czy jest wolniejszy od xlsa, czy też szybszy ;)

Powrót