• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[Kolumny 2-drożne] Usher S520 by mamut103!

mamut103 napisał:
... Szerokie są ponieważ miałbyć BR z przodu, obok kopułki...
Pomimo tego oryginalne też mają inne proporcje:

Nie złe przetworniki. Fajnie całość brzmi, spory nakład pracy, jednak te wystające boki nie wyglądają najlepiej. Fajna konstr. retro.

Kolce będą...wkrótce. :grin: A co do szerokości to żeby tak nie raziło, mam zamiar dać ładne tabliczki znamionowe obok kopułki. Co myślicie?

mamut103, jak dla mnie to dużo nie zmieni, ale jak chcesz możesz dać, może będzie fajnie wyglądało. Oczywiście czcionka w stylu retro

mamut103 napisał:
Kolce będą...wkrótce. :grin: A co do szerokości to żeby tak nie raziło, mam zamiar dać ładne tabliczki znamionowe obok kopułki. Co myślicie?
szerokości to nie zmieni, ani fizycznie, ani wizualnie :P

Gdybym był na Twoim miejscu to kupiłbym jakieś tanie głośniki, wrzucił w te budy, dał jakiś opis audiofilski i na allegro wrzucił, a do usherów nową budę zrobił.
Ale to dość drastyczna metoda.

takero napisał:
Gdybym był na Twoim miejscu to kupiłbym jakieś tanie głośniki, wrzucił w te budy, dał jakiś opis audiofilski i na allegro wrzucił, a do usherów nową budę zrobił.
Ale to dość drastyczna metoda.
bo nie wszscy jak Ty umieja dobry opis filozoficzny wstawic :razz:

Mnie się one podobają, w rzeczywistości ta szerokość aż tak nie razi. Nie popadajmy w paranoje- ważne że potrafią dobrze zagrać. :grin: A co do allegro... to i tak najprawdopodobniej niedługo tam się znajdą bo pieniądze potrzebne ^^

Jak sądzicie- ile można za nie powiedzieć? Biorąc pod uwagę że oryginalne 1800-2500zł?

kombo, różnie to bywa, ale prawda jest taka że ten projekt od poczatku jest skazany na to by na nim stracić - ceny głosników są sztucznie zawyżane , bo jak to możliwe że swego czasu całe kolumny kosztowały poniżej 1000zł , a komplet głośników ponad 500zł grubo?
Jak do tych ponad 500zł dodasz zwroty, budy, pierdoły i wykończenie to wyjdzie Ci tyle ile dałbyś za nie w sklepie, albo nieco mniej.
Jesteś skazany na bajer w opisie :P

No wiadomo, kolumienki są robione na Tajwanie (przynajmniej głośniki ushera) a w Polsce akkus sprzedaje jako 'hi-end' i zdziera.

Te głośniczki z linku za 810zł nie są zbyt piękne... Hmm, co najwyżej zostanie mi gdzieś zrobić napis: "Usher S520 Limited Retro Edition 10#" A w opisie aukcji dać że jest wyprodukowane 100 sztuk :mrgreen:

Powrót