• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[Kolumny 3-drożne] 3 drogi dla ubogich

a jak przymocowałeś przedni panel z głosnikami do reszty kolumny ? mam nadzieje że zrozumiesz co chciałem przez to powiedzieć? i gdzie kupiłeś wypełnienie do kolumny tz tą wełnę czy wate.

Watę miałem w domu, to taka zwykła wata jaką stosuje się do ocieplenia np. kurtek.
Odnośnie przedniego panelu i jego mocowania, to jest to wyjaśnione w tym wątku :)

[ Dodano: 2009-11-19, 20:51 ]
Mały update moich skrzynek :) dochrapałem się loga.

śledzę ten wątek od jakiegoś czasu- jestem tutaj zupełnie nowy ale Twoje kolumienki powalają na kolana, a logo zmusiło mnie do napisania tego listu pochwalnego, jestem raczej car audio maniakiem ale jak zobaczyłem TOOOO no to zamawiam płyt i do roboty.

ps powiedzcie tylko gdzie zamawiacie cewki i kondziorki do zwrotnicy.

A ja powiem że znaczek wygląda trochę jak logo z ukraińskiej fabryki traktorów i o ile wykonanie kolumn to dla mnie po prostu majstersztyk to znaczek jest owych kolumn najsłabszym elementem i burzy harmonię frontów- jest przy okazji nieco za duży. Ale to nie zmienia faktu że to jedne z najładniejszych kolumn(i zdjęć) na forum.

trudno stwierdzić czy lepiej ze znaczkiem,na pewno wieńczy dzieło, ale bez niego było tak czysto. takczyciakczcionka pięknie pasuje.

Ja bym dał znaczek pod BR na sam dół tylko niestety jest tam ścięcie :sad: więc niech zostaniu tu gdzie jest :mrgreen:

Mr bingant maestria wykonania!! Właśnie przymierzam się do wykonania podobnych pudeł, ale nie klonów. Czy w razie jakichkolwiek problemów konstrukcyjnych mogę pisać do Ciebie na prv ??

Witam,
naprawde jestem szoku. Mysle ze te kolumny nadaja sie do dzialu wyroznionych! obudowa jest naprade rewelacyjna, az chcialoby siemiec takie kolumny u sebie w domu:) pomysl o robieniu kolumn na handel:) mysle ze duzo osob kupiloby takie cacka

przeczytałem jeszcze raz (Chyba) wszystko co dotyczy tej konstrukcji pogmyrałem "tu i tam" pooglądałem zdjęcia,
no i zamówiłem dokładnie tą tubę o której napisał Bigant w stx-ie co prawda wyjściowa długość mi nie pasowała ale tak jak się domyślałem trzeba ją ciachnąć, tylko co z tym wygięciem na gorąco - do góry, jaki kąt?? sorki że taki meczący jestem ale każdy chce się czegoś nowego nauczyć

Powrót