Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dla ciebie szajs dla mnie złoto.pegelmesser napisał:Tu jest pokazany ten szajs: http://www.youtube.com/watch?v=6Mlmo4Qwg60
Ale chyba nie chcesz komus uszu kaleczyc tym :> ?123tolo napisał:Niedlugo kupuje decki na winyle to dopiero zacznie grać
nie nie to nie o to chodzi. Ktoś kto jezdzi mercedesem bedzie mówił na tego co jezdzi skodą ze to szajs. Kumasz.pegelmesser napisał:Chyba tombak... dla niejednego g.. tez jest złotem...kwestia gustu.
A czemu nie? Jeszcze się nie spotkałem z poważną krytyką od znajnomych. Dlaczego? Bo przeciętny Kowalski nie zna się na tym i nie pyta "wyliczone, zwrotnica itd." Jak na ucho mu ładnie to mu wystarczy. Idzie sobie do sklepu kupuje jakiś a'la super zestaw kina domowego i co? Gra ładnie ale pewnie możnaby się przyczepic do czegoś. A ja się cieszę że sobie sam zrobiłem co mi pasowało i tak jak chciałem (oczywiście dziś sięgnął bym po porade co i jak) i że nik takich nie ma. :razz:n_omyzs napisał:Ale chyba nie chcesz komus uszu kaleczyc tym :> ?123tolo napisał:Niedlugo kupuje decki na winyle to dopiero zacznie grać
No to odkryeś że nie udana :wink: ALE TO WIADOMO OD POCZĄTKU :razz: I nawet się przyznałem i po to tu wstawiłem żeby zebrać krytyke. A teraz pytanie. Jak to przerobić żeby było dobrze? Przecież nie mam głośników gorszych od STX (chyba)DIGIPROCOMP napisał:łoł kolejny koleś z kompleksem mniejszości :lol:
wydałeś 400zł na elementy do "uniwersalnej" zwrotki :shock: za 200zł mogłeś kupić Jiga i pozostałe 200zł na elementy do realnej zwrotnicy. Ile Ohm ma cewka 3,5mH :?: (ta największa). Pewnie ze 1,5 ohma, cewka na rdzeniu ma średnio 0,3-0,4ohma i jest sporo tańsza. Pokaż schemat zwrotnicy![]()
Według mnie bardzo nieprzemyślana konstrukcja.
I tu się grubo mylisz, są i to całe mnóstwo. Ogromna większość głośników z allegro nie dorasta stx'om nawet do pięt.123tolo napisał:Przecież nie mam głośników gorszych od STX (chyba)
Nie ma sensu tego przerabiać. Najlepszym, najrozsądniejszym i najtańszym rozwiązaniem jest zbudowanie nowych kolumn na porządnych głośnikach i porządnej zwrotnicy. Jeżeli na razie nie stać Cię na nowe kolumny to zostaw te co masz, a za jakiś czas jak Ci się znudzą złożysz sobie coś nowego.123tolo napisał:A teraz pytanie. Jak to przerobić żeby było dobrze?
I tu się grubo mylisz, są i to całe mnóstwo. Ogromna większość głośników z allegro nie dorasta stx'om nawet do pięt.
a za ile mógł kupić umiejętnośc posługiwania się? A tym bardziej sam napewno nie wzrobił by poprawnej zwrotnicy.DIGIPROCOMP napisał:za 200zł mogłeś kupić Jiga
Specjalnie zmierzyłem ma 0.6 ohma :smile: schemat zaraz będzie.DIGIPROCOMP napisał:wydałeś 400zł na elementy do "uniwersalnej" zwrotki :shock: za 200zł mogłeś kupić Jiga i pozostałe 200zł na elementy do realnej zwrotnicy. Ile Ohm ma cewka 3,5mH :?: (ta największa). Pewnie ze 1,5 ohma, cewka na rdzeniu ma średnio 0,3-0,4ohma i jest sporo tańsza. Pokaż schemat zwrotnicy .