• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[Kolumny 3-drożne] na Stx-ach

Fajnie wyszło wszystko. ten front mi się podoba.

we wakacje robię podobne ( na pewno te same głośniki )

A jakby zestaw gral gdyby 22scx ustawic na bocznej sciance i kolumny zrobic wezsze? lub modulowo ? Zwrotnica moglaby byc ta sama?

dolphin123 napisał:
A jakby zestaw gral gdyby 22scx ustawic na bocznej sciance i kolumny zrobic wezsze? lub modulowo ? Zwrotnica moglaby byc ta sama?

za wysoki podział... w tej zwrotnicy masz prawie 500Hz, a trzeba by było dać coś ok. 100-150Hz co jest bardzo kosztowne ;)

Bardzo ladny fornir i kapitalny front, dokładność bije :wink:

no wlasnie.... albo myslalem zeby klepac taki zestaw ale chcialem bas dac na boczna scianke... ale jesli jest wielka roznica czy na froncie czy w bocznej sciance to chyba rezygnuje :)

Dla znawców tematu z pewnością tak, ale ja jestem w tym temacie zielony. Nie mam żadnego porównania oprócz kolumn komputerowych Microlab SOLO 7C.

no to zrob 3drogi jak w temacie i gwarantuje ze bedziesz w pelni zadowolony;) zestaw z linku go miazdzy ale nie odniesiesz w pelni wrazenia i smaczkow jak dobry jest ten zestaw skoro jestes nie osluchany.

Przepraszam z góry za swoje lamerstwo, ale naprawdę dopiero zaczynam. Wiem, że niktóre moje pytania mogą wydawać się Wam śmieszne, ale nic na to nie poradzę. Czytam od jakiegoś czasu to forum i jeszcze Audostereo, ale tam to dla mnie przeważnie występuje jakaś fatamorgana audio-foniczna;)

bingant napisał:
fatamorgana audio-foniczna;)
AUDIOVOODOO I AUDIOSNOBIZM!
Też mnie niektóre rzeczy przerażają.

a przy okazji 3-drożna zwota jest pod 22 SCX, a jak myślicie jakby użyć zamiennie 17 SCX? Jaki miało by to efekt?

Powrót