• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kolumny 3 drożne...

Reakcji
0
Witam!
Poszukuję projektu kolumn coś w stylu Tonsil Maestro II 180... O podobnej budowie i głośnikach. Czy ktoś może widział gdzieś taki projekt lub posiada takowy proszę o informację...
Pozdrawiam!

a ile wynosił by koszt zakupu identycznych przetworników co w maestro 2 ? (para)

Witam! Na takie kolumny mogę przeznaczyć ok 800-1000 zł z tym że płyty i wszelkie wykonanie elementów konstrukcyjnych pudła bede miał darmo... zostają zwrotki głosniki i kable + terminale...

mozna bazowac na takim zestawie http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5351
budrzet pozwala zmienic i wysokiego i sredniaka, podeslac komus glosniki do pomiarow.
tylko czy na pewno musi to byc 3way?
nie lepiej zroic np za 1000pln kozackie (w miare) 2 drogi np na usherach? czy visatonie Al, czy kepie?
ogolnie jest duzo opcji.
a jakie grzmienie preferujesz?

hmmm... to co napiszę na pewno będzie dla was smieszne ale dla mnie kolumna musi wyglądać oprócz tego że gra fajnie :) najbardziej podoba mi się konstrukcja 2 nisko i po jednym średnio i wysoko... i w miarę proste skrzynie... :) coś jak maestro II 180 czy wygladem mistral... jakby udało się takie coś skręcić byłbym :grin: wiem że to ma grać ale jakby przy okazji wyglądało byłoby super! a co preferuję....? zależnie od sytuacji... czasami basik czasami coś wyżej :)

Witam!
Fajne kolumienki :) Mi mimo wszystko zależy na konstrukcji 3 drożnej gdzie obudowa byłaby prosta... Prosta w sensie takim jak pokazuje:
_____
/ /|
/____ / |
| | |
| | |
| | |
| | |
| | |
| | |
| | |
| | |
| | |
| | |
| | |
| | /
|_ ___|/

[ Dodano: 2007-11-26, 09:09 ]
kreskowanie nie wyszło ;p ma to wyglądać jak maestro własnie (podobnie)

Powrót