• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny 3D na STX

Reakcji
0
Witam. Postanowilem zlozyc kolumny na sprzecie STX:
GDN-27-150-8-SS
GDM-17-150-8-SS lub GDM-14-100-8-SS
GDWT-9-150-8-PJ lub DWK-11-200-8-AJ
Obudowa duza, zamknieta, z basem oddzielonym od reszty. Mam w zwiazku z tym pytania:

1. Jaka zwrotnica do tego? STX czy cos innego? Prosze o konkretne modele, cena najchetniej do 35 zl.
2. Ktory sredniotonowiec i wysokotonowiec z podanych lepiej wybrac? Wiem, ze drozszy, ale czy oplaca sie doplacac?
3. Jak to jest z gwizdkami STXa? Oplaca sie brac ktorys z wymienionych, czy za ta cene znajde cos lepszego?

Jestem bardzo otwarty na sugestie. Prosze o praktyczne porady w stylu "wez tansze glosniki ale lepsza zwrotnice". Chetnie wyslucham co macie do powiedzenia na temat mojego zestawu. Nadmienie jeszcze ze zlozylem juz 6 par kolumn, na ucho graja ok, no ale te maja byc dla mnie wiec sie chce postarac :P.

Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam!

sredniotony iu wysokie odpadaja stxa,poszukaj na forum tutaj ,bardzo duzo bylo mowione o nich,powiedz jaki masz wzmacniacz do czego te kolumny(muza kino jak muza to jaka) i ile masz kasy
pozdro

Nie bierz gwizdków stxa to jest szit. Jak nie masz duzo kasiory to weź chociaż tesle ARV-104-04

Średniak to jeśli juz to GDM-17-150-8-SS ale ja bym też zainwestował tutaj w tesle...

"Obudowa duza" -< no widze ze jestes konkretny :)

17-150-8 odpada mam go razem z 22-120-SC i arvką i raz ze jest cichy to jeszcze okropny. Lepiej wez arp a zamiast gwizdka arv.

Hmmm czyli temat nietrafiony, wiec ZAKANCZAM DYSKUSJE i zaloze jeszcze jeden. Dzieki jeszcze raz za odpowiedzi. Pozdro

Powrót