• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny 3way z coaxialem lub amt

Reakcji
1
Hej
Chcialbym sie poradzic czy zestawy o ktorych mysle maja sens. Generalnie lubie twarde membrany na gorze. Gram teraz na KEF LS50 Meta i poza basem jestem z nich bardzo zadowolony. Nie musze miec zejscia ponizej 45hz. Lubie szybszy niz nizszy bas. Poza tym nie slucham muzyki w ktorej duzo sie dzieje na dole.
1. Wiekszy monitor lub plytka podlogowka
- Sba Satori WO24p w OZ ok 28-30litrow
- Seas coaxial C16n001
Podzial na ok 500-600hz i drugi jak zaleca producent ok 3500hz
2. Wiekszy monitor
- sba satori WO24p w OZ ok 28-30 litrow
- sba satori md60n
- dayton amt

Pomieszczenie to 25m2, wzmacniacz mocna koncowka AB 200W

Dzieki i Wesolych Swiat wszystkim

Ostatnia edycja:
Czemu nie. Jak już to druga opcja.
Ja bym jednak nie brał głośnika współosiowego. Nierównomierne pasmo w górze, po co Ci to.

Dobierając głośniki do swoich kolumn zamiast AMT Daytona wybrałem klasyczne wstęgi niedostępnego już Founteka, których dźwięk ma mniej własnego charakteru i można je bezproblemowo łączyć ze średniotonowymi papierowymi lub metalowymi. Testowałem wiele wstęg i taki ich charakter jest typową cechą tego typu. Jeśli szukasz fajerwerków AMT będą lepsze.

Powrót