Co do firm musisz zapoznać się z ofertą moim zdaniem liczących się firm Seas, Dayton, Vifa, Scan-speak, Usher, peerless, Visaton no i może STX to w zasięgu ręki jest u nas w kraju. Daruj sobie chińszczyznę, tonsila itp.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
skierniak napisał:Mam takie pytanko - dlaczego na kopułki przeznaczasz prawie połowę - a właściwie czy często ta proporcja tak wygląda?
skierniak napisał:drażnią mnie wysokie tony - chciałbym na górę coś łagodniejszego - takiego bardziej aksamitnego
Yoshi_80 napisał:Co do brzmienia różne są opinie moim zdaniem jest całkiem dobre jak za te pieniądze.
kondrax napisał:nonameplum, Jeszcze jest L18 i ER18RNX seasa.
Ten amplituner i inne z tej pułki cenowej nie radzą sobie z jednym HDS,em a co dopiero z dwoma na kanał, albo wzmacniacz stereo albo inne, mniejsze głośniki w 5.1.jarsulk napisał:2,5-way na dwóch Peerless'ach HDS 180. Planuje zakupić amplituner KD Denona avr-1911
Dawali schemat, nie wiem jak teraz, z własnych doświadczeń z projektem zwrotnicy akustyka HDS180+XT25 mogę powiedzieć że ich zwrotki będę omijał z daleka, brak sceny i cykająca xt25, niby na pomiarach jest dobrze ale gra kiepsko a ta vifa potrafi zagrać pięknie o czym się przekonałem w zestawieniu z innym nie najlepszym głośnikiem i zwrotce robionej na ucho. Nie słuchałem kolumn na dwóch HDS,ach może to gra lepiej ale i tak odradzam bo za tą kasę można złożyć coś ciekawszego np; AL170+XT25 zwrotka jest na forum.jarsulk napisał:że przy kupnie u nich samych głośników dostaje się też schematy w co wątpię?
jarsulk napisał:...Niestety pierwszego wzmacniacza nie ma nawet na allegro, a drugi jest jeden za 3200zł więc to nie moja półka...
Kup sklejkę o grubości równej głębokosci frezu . Dotnij arkusz do wymiaru frontu kolumny i zaznacz osie otworów pod głośniki. Wyrzynarką wycinasz otwory równe średnicom zewnętrznym głośników. Przyklejasz do płyty czołowej z wyciętymi otworami i gotowe . Pzdrjarsulk napisał:Macie jakieś sposoby na frezy pod głośnik domowej roboty?
funiax1 napisał:Dawali schemat, nie wiem jak teraz, z własnych doświadczeń z projektem zwrotnicy akustyka HDS180+XT25 mogę powiedzieć że ich zwrotki będę omijał z daleka, brak sceny i cykająca xt25, niby na pomiarach jest dobrze ale gra kiepsko a ta vifa potrafi zagrać pięknie o czym się przekonałem w zestawieniu z innym nie najlepszym głośnikiem i zwrotce robionej na ucho.