Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Dzięki za propozycje, ale na wyglądzie za bardzo mi nie zależy(no, moze gdybym kupował w sklepie..). Chciałbym po prostu wiedzieć, czy jest jakiś łatwy sposób, aby z tych głośników wydobyć troche basu. O ile sie da. Jeśli się nie da, to trudno, i tak uważam te głośniki za najlepsze jakie słuchałem. Jakby się dało z tym basem cos zrobić to byłoby super. Nie wiem, moze on ma taki byc(?)
Dlaczego nie słuchasz bardziej doświadczonych?
Mogę zrobić symulację tego głośnika w programie i potem napisać jaką obudowę masz zrobić... ale jak napiszesz że Ci się nie chce, to mi w takim razie też nie będzie się chciało.
Dragon32 to nie jest propozycja albo robisz coś dobrze albo nie rób wcale. Tu nie chodzi o to żeby Ci się to podobało wizualnie, nie musisz nic z płytami później robić może być surowa płyta. Z drugiej strony nie obraź się ale wstyd mi było postawić takie kolumny gdziekolwiek, a nawet jak bym postawił to żal by było głośników że w takich pudłach grają.
Nawet obudowa bas reflex musi być szczelna, szczeliny na 2mm to jakiś żart, to jest niedopuszczalne. Kupujesz nowe formatki z płyty wiórowej cięte w castoramie i sklejasz wikolem koszt około 20 zł. Myślę że jak kupiłeś takie głośniki to i na formatki się znajdzie. Kolega Marian zaproponował wyliczenie obudowy więc nic tylko skorzystać z propozycji i zrobić to porządnie.
@marian: nie wiedziałem, że komuś mogłoby się chcieć zrobić coś takiego dla mnie Jeśli miałbyś chwilkę czasu na taką symulację, to jestem bardzo chętny. W sumie jak w castoramie potną już na kawałki, to reszta chyba nie jakiś wielki problem
Jeśli to są wymiary zewnętrzne 34,5 cm x 22,5 cm x 25,5 cm i założymy, 34 wysokość (30,5 po odjęciu podstawy i góry), 22,5( 18,5 po odjęciu ścianek bocznych) i 25,5 (21,5 po odjęciu front i tył) daje coś lekko ponad 12L
Rhainkraft co to za wymiary na oko? To co podałeś ma 5L jeśli to wewnętrzne
ja zawsze po prostu używam kleju, zaciski na kilkanaście godzin i styka, zero wkrętów, ważne tylko żeby się przyłożyć do składania i mieć dobrze pocięte formatki. A jak nie chcesz góry i podstawy wpuszczać do środka to bez problemu mogę podać inaczej wymiary zrobionej
żaden patent, Pattex do drewna, zaciski stolarskie i jazda, tylko nie każdy takie ma stąd niektórzy używają wkrętów. Klej wymaga nacisku aby odpowiednio połączyć elementy.
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.